DomovNaši krajiKoper v znamenju Rumeno-modrih noči

Koper v znamenju Rumeno-modrih noči

Naši krajiProsti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Danes svoja vrata odpirajo Rumene noči, ki bodo postregle s široko paleto kulinaričnih doživetij, dobrim naborom vin, glasbenimi in zabavnimi prireditvami za vse okuse in generacije. Rumene noči vsako leto obišče 30 tisoč ljudi, zaradi daljšega trajanja festivala, ki se bo naslednji konec tedna razvil v Modre noči, je letos pričakovati rekordno udeležbo.

Današnji večer bo postregel z bogatim glasbenim dogajanjem na Ukmarjevem trgu, kjer bosta nastopila Robbie Williams tribute band in skupina TABU. Prijetno vzdušje se bo nadaljevalo v soboto z nastopom AC/DC cover band in Pankrti, nedeljski koncert Natalije Verboten pa bo številne obiskovalce privabil na plesišče.

Pestro bo tudi v Taverni, kjer bodo dopoldnevi med 9. in 11. uro rezervirani za otroški animacijski program, v okviru katerega bodo lahko najmlajši sodelovali pri otroških delavnicah in si ogledali otroške predstave z nastopom čarodeja. Večeri v Taverni bodo glasbeno obarvani, saj se danes obeta Samodajefešta reunion, v soboto bo elektronske ritme pričaral znani koprski DJ Valentino Kanzyani, za zabavo bosta poskrbela tudi Lea Sirk in Tomy Declerque, nedelja pa bo rezervirana za Freedom fighters and friends.

Na trgu ob Upravi za pomorstvo bo za današnje glasbeno razvajanje poskrbela koprska skupina Gedore, v soboto bodo nastopili Luka Basi, Daniel Popović in Riya z impulzdance studiom, v nedeljo pa Primorski fantje.

V času Rumeno-modrih noči bo zaživela Eko plaža Koper, ki bo obiskovalcem približala načine, kako ohraniti čisto okolje in naravo ter ponudila eko izdelke in storitve. Sobotno dogajanje bo ob Kapitaniji rezervirano za modno revijo, za oblačila pa bo poskrbel ELLE Boutique iz Kopra, ki bo predstavil posebne modne kose poletja in jeseni 2019.

Najmlajše obiskovalce bo razveselil Lunapark na parkirišču za novim olimpijskim bazenom, kjer bo na veliko zadovoljstvo najmlajših gostoval dobra dva tedna.

V času prireditve bodo od 26. do 28. julija in od 2. do 4. avgusta med 17. in 3. uro zjutraj veljale popolne zapore Pristaniške ulice, in sicer od krožišča s Piransko cesto do Ukmarjevega trga in popolna zapora Kidričeve ulice. S tem bo onemogočen dostop do Kidričeve ulice in stranskih ulic v času zapore. Stanovalci Nazorjevega trga, Glagoljaške ulice, Mladinske ulice, Vergerijevega trga in Izolskih vrat bodo do svojih domov dostopali po Petronijevi ulici.

Parkirišče za novim olimpijskim bazenom bo med 23. in 7. avgustom prizorišče Lunaparka, zato bo parkiranje na lokaciji onemogočeno. Parkiranje na Ukmarjevem trgu ne bo možno od 25. do 29. julija, saj bo tam potekalo osrednje dogajanje Rumenih noči.

Stanovalci mestnega jedra bodo z veljavnimi dovolilnicami lahko parkirali na trgu Brolo. Organizatorji sicer prosijo stanovalce z dovolilnicami za parkiranje v mestnem jedru, da v času prireditve avtomobile parkirajo na parkiriščih izven mestnega jedra.