DomovNaši krajiKoprska knjižnica praznuje sedemdeset let

Koprska knjižnica praznuje sedemdeset let

KulturaNaši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Osrednja knjižnica Srečka Vilharja Koper je v novo leto vstopila polna zagona in svežih zamisli. Letos namreč praznuje jubilejno 70. obletnico delovanja slovenskega javnega knjižničarstva v našem mestu. V počastitev visoke obletnice pripravljajo niz različnih dogodkov. Prvi bo na vrsti že v sredo, 20. januarja, ob 17. uri, ko bodo v okviru natečaja Po poti ustvarjalnostimladi pišejo v goste povabili Gorana Vojnovića.

Osrednja knjižnica Srečka Vilharja je knjižnica z bogatim programom in tradicijo. Poleg osnovne knjižnične dejavnosti namreč sooblikuje kulturno dogajanje tako na območju Mestne občine Koper kot širše. Tako se bodo tudi v letošnjem, jubilejnem letu trudili in ponudili nove vsebine, ki krepijo in dvigajo bralno kulturo. Izpostaviti velja uspešne projekte, ki jih bodo v sodelovanju s številnimi partnerji razvijali in nadgrajevali tudi v prihodnje – spletni portal dobreknjige.si, bralna akcija Primorci beremo, Knjižnica na plaži, bralno tekmovanje Berimo z Rovko Črkolovko in mnogo drugih.

Poleg naštetega letos ekipa knjižnice pripravlja nov literarni natečaj za mlade, ki so ga z glasovanjem na socialnih omrežjih Knjižnice poimenovali Po poti ustvarjalnosti – mladi pišejo. Natečaj bo potekal med 20. januarjem in 1. septembrom. V sklopu tega bodo lahko sodelovali vsi, stari od 15 do 25 let, ki bodo pisali kratke zgodbe na temo Po poti v prihodnost. V okviru projekta bodo v knjižnici izvedli tudi štiri delavnice kreativnega pisanja in kreativnega branja, ki bodo potekale na video povezavi knjižnice 2. in 3. februarja ter 9. in 10. februarja ob 17. uri. Vsi, ki se želijo delavnic udeležiti, se morajo prijaviti na elektronski naslov po.poti.ustvarjalnosti@gmail.com. Več o literarnem natečaju in poteku, si lahko preberete na povezavi.

Več o vseh dejavnostih knjižnice, novostih in dogodkih, ki bodo spremljali obeležitev 70. obletnice, si lahko preberete na spletni povezavi.