Koprski košarkarji tretjič zapored pokalni zmagovalci

Naši krajiNoviceŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

Sinoči so igralci KK Koper Primorska na finalni tekmi slovenskega košarkarskega pokala Spar premagali ljubljansko Cedevito Olimpijo in tretjič zapored osvojili prestižno lovoriko.

V dvorani na Kodeljevem v slovenski prestolnici so Tigri slavili z izidom 93 : 84. Po superpokalu, ki so ga lani septembra osvojili še v popolni postavi, je to drugo zmagoslavje v sezoni. Najbolj učinkovita pri rumeno modrih sta bila Nejc Barič z 22 in kapetan Alen Hodžič s 15 točkami.

Koprski košarkarji so v soboto v polfinalu najprej odpravili Helios Suns iz Domžal z izidom 80 : 72, nato jih je v nedeljo čakala Cedevita Olimpija, ki je v samostojni Sloveniji dobila kar 21 pokalnih finalov. Ljubljančani, ki jih od nedavnega vodi nekdanji koprski trener Jurica Golemac, k njim se je preselil tudi prvi koprski center Ivan Marinkovič, so bili favoriti tekme, a je tehtnico na stran zdesetkane koprske ekipe obrnilo veliko srce. Tigre kljub vsem težavam še vedno krasi izjemna borbenost, ki je tudi tokrat prišla do izraza. Olimpija je sicer dobila prvo četrtino, nato so pobudo prevzeli igralci v rumeno-modrih dresih in vodstva niso več izpustili iz rok. V tretji četrtini so Koprčani povedli za 10 točk, a so se Zmaji popolnoma približali. V zaključku so bili Tigri vendarle bolj zbrani in so si po dveh odličnih potezah Žige Dimca zagotovili zmago ter tretjo zaporedno pokalno lovoriko. Aleksandar Lazić je bil izbran za najkoristnejšega igralca turnirja, v finalu sta se izkazala Nejc Barič z 22 in Alen Hodžič s 15 točkami, skupaj sta od 16 koprskih trojk prispevala kar polovico.

Trener KK Koper Primorska Andrej Žakelj je bil izjemno zadovoljen s svojimi igralci, koprski kapetan Alen Hodžič pa je povedal: »Brez besed sem. Kapo dol vsem fantom. Iz dneva v dan se izjemno trudimo. Dihamo drug za drugega in to je prineslo rezultat. Presrečen sem.« S svojo igro je Alen popolnoma upravičil vpoklic v reprezentanco, za katero bo prvič nastopil na bližnjih kvalifikacijah za evropsko prvenstvo.

Foto: Aleš Fevžer, KK Koper Primorska