Koprski odličnjaki prejeli priznanja

Naši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Letošnje najuspešnejše devetošolke in devetošolce je v telovadnici Osnovne šole Koper včeraj sprejel župan Mestne občine Koper Aleš Bržan in jim za odličen uspeh v vseh letih osnovne šole izročil posebna priznanja. Ob tej priložnosti se je zahvalil tudi staršem, učiteljem in ravnateljem, ki so prav tako zaslužni za njihove dosežke.

»Šolski uspeh je odlično merilo učnega uspeha. A uspeh v življenju se bo meril v čim več zbranih trenutkih sreče. Tak trenutek so verjetno doživeli tudi starši, ko so slišali za vaš uspeh. Zato poskrbite, da bo vaše življenje polno trenutkov, ki vas bodo osrečevali,« je koprske odličnjake nagovoril župan Aleš Bržan in jim zaželel obilo uspehov še naprej.

Letos je bilo 81 najuspešnejših devetošolcev, ki prihajajo iz desetih koprskih osnovnih šol, in sicer OŠ dr. Aleš Bebler Primož Hrvatini, OŠ Anton Ukmar, OŠ Dekani, OŠ Dušana Bordona Semedela, OŠ Elvire Vatovec Prade, OŠ Istrskega odreda Gračišče, OŠ Ivana Babiča Jagra Marezige, OŠ Koper, OŠ Oskarja Kovačiča Škofije, SE Pier Paolo Vergerio il Vecchio in OŠ Šmarje pri Kopru.

Svečano podelitev je popestril eden od najbolj priljubljenih glasbenikov med mladimi ta trenutek Saša Petrović – Challe Salle.