DomovNaši krajiKoprsko občino je obiskal japonski veleposlanik Masaharu Yoshida

Koprsko občino je obiskal japonski veleposlanik Masaharu Yoshida

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Danes je koprski podžupan Patrik Peroša sprejel veleposlanika Japonske v Sloveniji Masaharuja Yoshido, s katerim sta spregovorila o utrjevanju dvostranskih odnosov med državama.

Po uvodnih pozdravih sta podžupan Patrik Peroša in veleposlanik Yoshida izmenjala mnenje o dvostranskih odnosih med državama ter soglasno pozdravila pospeševanje japonskih naložb v Kopru. Zaradi ugodnega gospodarskega okolja, ki ga ustvarja Luka Koper, vidi veleposlanik veliko možnosti za napredek na področju japonskega podjetništva v Sloveniji. Izrazil je namero, da si bo tudi v prihodnosti prizadeval spodbujati japonska podjetja, naj investirajo v Kopru.

Veleposlanik Masaharu Yoshida je izpostavil projekt Šport za jutri, ki ga sicer vodi japonska vlada. Namen projekta je promocija športa pri več kot 10 milijonov ljudi iz več kot 100 držav do leta 2020, ko bo Tokio gostil poletne olimpijske in paraolimpijske igre.

Koprski podžupan je veleposlaniku predstavil občino in poudaril sodelovanje pri različnih projektih, kjer je koprska občina zadnja leta aktivna tudi v partnerstvu s sosednjimi mesti. Poudaril je posebnost Mestne občine Koper, ki zajema staro zgodovinsko mestno jedro z bogatim zaledjem, ki ga krasijo vinogradi in oljčniki. Podžupan je posebej poudaril visoko kakovost pridelkov naših vinarjev in oljkarjev, ki so v zadnjih letih naredili velike korake v smeri trajnostne in biološke pridelave, s tem pa dosegajo svetovno vrhunske rezultate. Prav zato je veleposlaniku izročil letos nagrajeno Županovo vino in oljčno olje.