DomovNaši krajiKrajani v Župančičih zadovoljni z novo pridobitvijo

Krajani v Župančičih zadovoljni z novo pridobitvijo

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Minulo soboto so krajani v Župančičih otvorili na novo preplasteno cesto. Preplastitev je omogočila Mestna občina Koper. Otvoritve se je udeležil tudi koprski župan Boris Popovič.

V hladu sence pod vaškimi drevesi, v prijetnem vzdušju, so krajani pripravili piknik v počastitev na novo prelastene ceste v Župančičih, vasici, ki se nahaja v Krajevni skupnosti Šmarje.

“Vesel sem, da smo danes lahko otvorili na novo preplasteno cesto in prepričan sem, da bomo skupaj za vašo vas in krajevno skupnost napravili še veliko. Pomembno je, da znamo ljudje stopiti skupaj, saj le tako lahko dosežemo, da bosta naša občina, predvsem pa zaledje urejena,” je poudaril sodelovanje med skupnostjo in občino koprski župan Boris Popovič.

Krajani zadovoljstva nad novo urejeno cesto niso skrivali. Foto: ekoper.si

Krajani zadovoljstva nad novo urejeno cesto niso skrivali, zagotovo pa gre velika pohvala gospodinjam, ki so pridno pekle, da so se obiskovalci lahko sladkali, mize so se namreč šibile pod težo dobrot. Ob tej priložnosti je veselje ob novi podobi ceste izrazil tudi predsednik Krajevne skupnosti Šmarje Goran Malenič.

“Za Župančiče je to velika pridobitev, saj je bila cesta dotrajana in je postajala zato tudi nevarna. Velika zahvala gre Mestni občini Koper, ki je preplastitev omogočila, vsem skupaj pa želim varno in prijetno pot, ko se odpravite od doma,” je krajanom položil na srce Goran Malenič.

Obnova vozišča se je izvedla na odseku ceste 1,400 – 1,850. Obnovil se je del vozišča lokalne ceste, ki je bila poškodovana ob poplavah pred leti, in sicer v mejah že obstoječega cestnega telesa. V obnovo je Mestna občina Koper vložila približno 40.000 evrov.