DomovNaši krajiMARATON NADZORA HITROSTI: 52 kršitev na območju Kopra

MARATON NADZORA HITROSTI: 52 kršitev na območju Kopra

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Včeraj je po vsej Sloveniji potekal maraton nadzora hitrosti. Izveden je bil tretje leto zapored, njegov osnovni namen pa ni kaznovanje voznikov, temveč spreminjanje njihovih vozniških navad. Na območju PU Koper je bilo ugotovljenih 52 kršitev.

Policisti Postaje prometne policije Koper so voznike nadzirali na avtocesti in vzporednih cestah, kjer so ugotovili 10 prekoračitev hitrosti. Zaradi neuporabe varnostnih pasov so izdali 3 plačilne naloge, za uporabo telefonov med vožnjo pa 9 plačilnih nalogov.

Foto: tntportal.ba

Policisti zasegli predelan moped

Pri poostrenem nadzoru so ugotovili tudi kršitev 35-letnega voznika mopeda iz okolice Portoroža. S sistemom provida so izmerili, da je voznik mopeda po glavni cesti med Jagodjem in Izolo vozil s povprečno hitrostjo 80 km/h, kljub temu da lahko moped doseže le hitrost 45 km/h. Vozniku so odredili izredni tehnični pregled, s katerim so ugotovili, da je moped predelan in je zato lahko dosegal maksimalno hitrost 86 km/h. Moped so policisti zasegli in zoper voznika napisali obdolžilni predlog na pristojno sodišče. *