DomovNaši krajiMoskovski cirkus na ledu ponovno v Kopru

Moskovski cirkus na ledu ponovno v Kopru

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Med 20. in 22. januarjem se v Slovenijo v sklopu tradicionalne novoletne evropske turneje 2017-2018 vrača svetovno priznani Moskovski cirkus na ledu Natalije Abramove. Kot napovedujejo organizatorji, se obeta prekrasen dogodek za najmlajše in mlade ter za vse ljubitelje cirkuških vragolij, drsanja in vrhunske ruske akrobatike.

Moskovski cirkus na ledu Natalije Abramove se bo v Sloveniji ustavil po nastopih v Franciji, Švici, Srbiji, Bosni in Hercegovini in na Hrvaškem ter prav na naših tleh sklenil svojo aktualno evropsko turnejo. Izvedel bo štiri predstave. Prva bo 20. januarja v mariborski dvorani Tabor, dan kasneje bosta kar dve na sporedu v ljubljanski Hali Tivoli, 22. januarja pa se bo cirkus na ledu ustavil še v koprski Areni Bonifika.

Foto: Vojko Rotar

Cirkus na ledu je kot prvi tovrstni cirkus na svetu leta 1964 ustanovil priznani sovjetski cirkuški režiser A. G. Arnold: “Tako drznih in originalnih idej ne bi mogli oživeti brez njegovih izkušenj iz cirkusa, filma, glasbenih nastopov, baleta na ledu in iz estrade, kot tudi ne brez sodelovanja najboljših baletnih koreografov, slikarjev, cirkuških umetnikov in skladateljev.” V več kot pol stoletja delovanja je kolektiv navdušil več kot 200 milijonov gledalcev v več kot 50 državah po svetu in še danes premika meje v svojem žanru.

Najnovejša predstava Moskovskega cirkusa na ledu bo očarala z novimi, pisanimi kostumi, izjemnimi posebnimi učinki in triki z vrtoglavo dinamiko. Na drsalkah bodo nastopili celo vrvohodci in akrobati. “V dveh urah boste doživeli ekstravaganco, avtentično cirkuško umetnost in prekrasno glasbeno ter svetlobno predstavo,” napovedujejo organizatorji in naznanjajo, da so poleg posamičnih pripravili tudi družinske vstopnice.