DomovNaši krajiMed naj prostovoljci leta tudi Koprčanka

Med naj prostovoljci leta tudi Koprčanka

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Na zaključni prireditvi natečaja Prostovoljec leta 2017, ki ga je že šestanjsto leto zapored pripravil Mladinski svet Slovenije, so letos podelili priznanja izbranim prostovoljcem in prostovoljskim projektom. Ključno priznanje za kolektivno prostovoljsko delo je prejel Zavod 364 za projekt Božiček za en dan, med prejemniki priznanja je bila tudi Koprčanka Maja Maraž.

V natečaj je letos prispelo 219 prijav, od tega 171 za posameznike in 48 za projekte. Podelili so nazive Naj prostovoljka in Naj prostovoljec v treh starostnih skupinah, Naj mladinska voditeljicaNaj prostovoljni projekt in Naj mladinski projekt, poleg tega pa še dve priznanji za posebne dosežke.

V starostni skupini od 20 do 29 let je Naj prostovoljka postala Maja Maraž iz Kopra, angažirana na področju socialnega varstva, pri delu z otroki, njihovimi starši in starostniki.

Foto: arhiv Maja Maraž

“Na naziv gledam predvsem kot priložnost ozaveščanja javnosti o duševnem zdravju. To področje je na žalost še vedno zelo zavito v stigmo in razne tabuje. Moje prostovoljno delo tako temelji predvsem na delu z otroki in mladostniki v katerega vključujem razne psihološke in psihoterapevtske metode. Veliko se osredotočam tudi na področje socialnega varstva in pa na prepoznavnost psihoterapije v javnosti,” nam je zaupala Maja Maraž, ki je še dodala, da jo je študij psihoterapije od nekdaj privlačil: “Zato je bila odločitev prav za to smer nekako logična posledica po zaključku študija biopsihologije. Aplikacija na področje socialnega varstva pa se mi zdi izrednega pomena, saj lahko doprinese veliko h kvaliteti življenja socialno ogroženih posameznikov.”

Kdo vse so bili še nagrajenci za Naj prostovoljce leta 2017 najdete TUKAJ!