DomovNaši krajiMega jahta Carinthia VII znova navdušuje v Kopru

Mega jahta Carinthia VII znova navdušuje v Kopru

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Ob koprski potniški terminal se je včeraj, v zgodnjih popoldanskih urah privezala stometrska luksuzna jahta Carinthia VII, ki slovi kot ena najlepših in najbolj luksuznih jaht na svetu. Lepotico, ki je v naše vode zaplula že večkrat, nazadnje pa istem obdobju lani, bomo v Kopru lahko občudovali še jutri, 12. decembra.

Kot smo že večkrat poročali, je lastnica te prestižne jahte Heidi Horten, vdova nemškega trgovca Helmuta Hortna, ustanovitelja istoimenskih veleblagovnic. Avstrijska dedinja ima po zadnjih podatkih Forbesove lestvice pod palcem kar 3,1 milijarde dolarjev, zato ne preseneča, da si je že pred leti omislila 98-metrov dolgo jahto Carinthia VII, katere vrednost dosega vrtoglavih 100 milijonov evrov. Tudi sicer pa ladja s svojo velikostjo slovi kot ena najlepših in najbolj luksuznih jaht na svetu, ki na svojem krovu lahko sprejme do 12 potnikov in 28 članov posadke.

Super jahto je v Bremnu oblikoval britanski mojster Tim Heywood po posebnih željah lastnice.  Carinthia VII je nadomestila leta 1973 zgrajeno Carinthio VI., katere prednica Carinthia V. je dve leti poprej na krstni vožnji potonila pri grškem otoku Kefalonija.

Prestižna jahta Carinthia VII je največkrat zasidrana na francoski rivieri ali v Benetkah.

Da se je luksuzna jahta tudi letos ustavila v Kopru ni naključje, kvečjemu še en dokaz več, da se naše mesto res uvršča med atraktivne in prestižne svetovne destinacije, ki pritegnejo najrazličnejši profil obiskovalcev.