DomovNaši krajiMIRAN FABJAN V KOPRU: Slovenski „Rocky“ pripravlja rokoborski spektakel

MIRAN FABJAN V KOPRU: Slovenski „Rocky“ pripravlja rokoborski spektakel

Naši krajiŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

Miran Fabjan, najboljši slovenski borec v kategorijah K1 in Muai Thai, nosilec številnih domačih in evropskih odličij, se je te dneve mudil v Kopru, kjer sta si s predsednikom ruskega rokoborskega združenja W5 Sergeyem Chepinogo ogledala mestno športno infrastrukturo. 

Tekmovanja kickboxinga združenja W5 so se odslej odvijala po številnih mestih v Rusiji in Belorusiji, na Slovaškem, v Nemčiji, Črni gori in morda kmalu že v Sloveniji, natančneje v Kopru. Tako si lahko vsaj obetamo po prvih odzivih Chepinoge, ki je ostal navdušen nad ponudbo športne infrastrukture v Areni Bonifika in ŠRC Bonifika.

Po prvih odzivih je predsednika rokoborskega združenja W5 ostal navdušen nad ponudbo športne infrastrukture v Areni Bonifika in ŠRC Bonifika. Foto: VR

Chepinogo: Ganjen sem nad tem, kakšen je odnos lokalne oblasti do športa!

Impresioniran sem, imate veliko spoštovanje celotne športne skupnosti W5, ker opravljate res veliko delo. Osebno sem ostal ganjen nad tem, kakšen je odnos lokalne oblasti do športa. To pomeni spoštovanje športa, ki rabi podporo tistih, ki vladajo. Šport je po mojem mnenju most med ljudmi. Sprehajal sem se po mestu in se pogovarjal z ljudmi, danes sem si ogledal športne objekte. Šport ima v Kopru osrednji pomen. Kot predsednik združenja W5 stalno iščem najboljše lokacije in vaše mesto izgleda prav tako,“ nam je povedal Chepinoga.

Koprsko športno infrastrukturo si je podrobno ogledal tudi eden izmed najbolj odlikovanih slovenskih borcev Miran Fabjan, ki je pojasnil, da želi Chepinoga tekmovanja združenja W5 „izvoziti“ tudi v Slovenijo. „Pomagam mu, pokazal sem mu nekaj mest, poleg Nove Gorice sva si danes prišla ogledati Koper in upam, da se bo nekaj rodilo iz tega obiska in da bo konec poletja mogoče ogledali en velik kickboxing event v Kopru z mano in Jasminom Bečirovičem v glavnih vlogah“, je dejal Fabjan.

Rokoborski prvak iz Branika pri Novi Gorici z nadimkom „slovenski Rocky“ poudarja, da, v kolikor bo organizacija dogodka uspešna, bo to edinstvena priložnost, da si gledalci ogledajo borilni šport, v katerega se je tudi sam zaljubil že prvič, ko si ga je ogledal.

Če bomo izbrali Koper, naj si gledalci pridejo to pogledati in jim ne bo žal. Tukaj bo lokalni heroj Jasmin Bečirovič, ki je evropski prvak in mednarodno priznan borec, tukaj bom jaz, ki sem tudi nekaj malega dosegel v svoji karieri in mislim, da bi lahko skupaj pritegnila ljudi in napolnila halo ter naredila nepozaben večer v Sloveniji,“ je še povedal Fabjan.

Koprsko športno infrastrukturo si je podrobno ogledal tudi eden izmed najbolj odlikovanih slovenskih borcev Miran Fabjan. Foto: VR

Koper ima veliko možnost za organizacijo dogodka

Koper ima po besedah Fabjana veliko možnosti za organizacijo dogodka proti koncu letošnjega avgusta, saj je s sodobno dvorano, športno infrastrukturo in stadionom zelo primeren za športne dogodke.

Še posebej zanimiv je stadion za atletiko, ki si ga lahko dosti mest v Sloveniji samo sanja, potem imate zunanji fitnes, do katerega lahko vsi dostopate. Bil sem dosti po Kopru, vendar ne še po športnem parku in se vidi, da se vodilni možje zelo trudijo in da je za mlade lepo poskrbljeno,“ je svoje vtise po ogledu Kopra strnil Fabjan.