MOK najemnike občinskih poslovnih prostorov oprostila tudi plačila majske najemnine

Naši krajiNoviceObvestila Preglej vse novice
Deli vsebino

Potem ko je Mestna občina Koper konec marca pripravila nabor ukrepov za blažitev posledic epidemije novega koronavirusa, s katerimi je med drugim priskočila na pomoč obrtnikom, malim podjetnikom in drugim gospodarskim subjektom, ki delujejo v koprski občini, je zdaj sprejela sklep za oprostitev plačila najemnine najemnikom občinskih poslovnih prostorov tudi za mesec maj. V ponedeljek pa bodo športniki znova lahko trenirali na oziroma v nekaterih koprskih športnih objektih.

Mestna občina Koper je v skladu z Zakonom o zagotovitvi dodatne likvidnosti gospodarstvu za omilitev posledic epidemije Covid-19 najemnike občinskih prostorov tudi za mesec maj oprostila plačila najemnine. Poleg tega bodo plačila najemnine za obdobje od 13. marca do 31. maja oproščeni tudi najemniki prostorov, ki so v upravljanju javnih zavodov Mestne občine Koper, katerih lastnik je občina. Do oprostitve so upravičeni najemniki, ki na podlagi veljavnih ukrepov v Republiki Sloveniji za obvladovanje širjenja nalezljive bolezni Covid-19 ne morejo izvajati svojih dejavnosti. Ukrep ne velja za osebe javnega prava.

S ponedeljkom odprti nekateri športni objekti

Vlada je na včerajšnji dopisni seji dovolila treninge registriranim športnikom po zakonu o športu na ali v vseh športnih objektih in površinah v naravi, z izjemo objektov, ki so sestavni del vzgojno-izobraževalnih zavodov. Dovolila je tudi tekmovanja do vključno državne ravni v individualnih panogah brez gledalcev. Sprostitev ukrepa velja za individualne športne panoge in pod istimi pogoji tudi za ekipne športe, ki še ne morejo vaditi v skupinah. Vadba v skupinah namreč še ni dovoljena, saj je treba ves čas ohranjati razdaljo najmanj dveh metrov do drugih oseb.

Mestna občina Koper bo zato za tiste športnike, ki so že usmerjeni v kakovostni ali vrhunski šport in so uradno registrirani po Zakonu o športu, v ponedeljek odprla nekatere športne objekte. Treningi bodo tako znova dovoljeni v Areni Bonifika, Športnem parku Bonifika, Centru vodnih športov, v Športnem parku Dekani, Balinarski dvorani Žusterna, Dvorani Burja na Škofijah, na Atletskem stadionu Bonifika in Nogometnem stadionu Bonifika. Do nadaljnjega lahko svoje programe izvajajo le klubi, ki imajo z upravljavci športnih objektov sklenjeno pogodbo o uporabi objekta.

Predsedniki klubov morajo pred začetkom vadbe podpisati izjavo, s katero se bodo zavezali k upoštevanju vseh navodil ministrstva za zdravje in Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) za preprečevanje okužbe z virusom Covid-19 ter smernic nacionalnih panožnih zvez.