DomovNaši krajiMOK obeležila svetovni dan zdravja

MOK obeležila svetovni dan zdravja

Naši krajiProsti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Tudi Mestna občina Koper je v okviru projekta Koper – zdravo mesto 7. aprila obeležila svetovni dan zdravja. V tem času so društva in organizacije Mestne občine Koper organizirale najrazličnejše aktivnosti.

Studio Sandra je predstavilo sproščanje in meditacijo, Europa Donna Obala je na predstavitveni stojnici prikazovala samopregledovanje dojk, za spoznavanje osnovnih tehnik karateja je poskrbel Karate klub Tora, Kickboxing klub Koper pa je organiziral dneve odprtih vrat. RKS OZ Koper je za uporabnike Rdečega križa Koper opravil brezplačne meritve krvnih vrednosti in organiziral balinanje za brezdomce s sloganom Zmorem več. Sekcija primorske regije Društva za kronično vnetno črevesno bolezen je v Splošni bolnišnici Izola izvedla informativno stojnico, na kateri so predstavili delovanje in aktivnosti društva, Društvo Psoriatikov Slovenije, Podružnica Obala pa je v počastitev svetovnega dneva zdravja za svoje člane organizirala strokovno predavanje, kjer je predavala je Anuška Podovšovnik, dr. med. spec. revmatologije.

Obiskovalci so tako lahko podrobneje spoznali delovanje različnih športnih organizacij, zdravstvenih institucij in socialnih ustanov ter z njimi na praktičen način preizkusili njihove storitve in spoznali načine za zdrav življenjski slog.