DomovNaši krajiMorje bo tudi jutri poplavljalo, reke bodo še naraščale

Morje bo tudi jutri poplavljalo, reke bodo še naraščale

Naši krajiNoviceObvestilaSlovenija Preglej vse novice
Deli vsebino

Agencija Republike Slovenije za okolje je zaradi naraščanja vodostaja rek za južni, vzhodni in osrednji del države razglasila rumeno stopnjo nevarnosti. Obilne padavine, ki so zajele večji del države, so že danes povzročale razlivanje morja na določenih delih slovenske obale.

Zaradi deževnega vremena bo tudi jutri naraščala gladina morja, ki bo v času dopoldanskega plimovanja poplavljala nižje dele obale. Reke na Notranjskem in Dolenjskem so že danes ohranjale veliko vodnatost, reke v večjem delu Slovenije so bile srednje vodnate.

Po podatkih Agencije RS za okolje bodo reke v južnem, osrednjem in vzhodnem delu ponovno naraščale. Ljubljanica se bo še razlivala, Krka s svojimi pritoki pa se bo v noči na petek po prehodnem upadanju ponovno razlivala na območjih vsakoletnih poplav. V tem času obstaja tudi nevarnost razlivanja Dravinje ter posameznih manjših rek v vzhodni in južni Sloveniji.

Čez dan se bo vodnatost rek v južni polovici države in reke Mure povečevala, drugje pa večinoma zmanjševala. Pretoki rek bodo v soboto povsod upadli.