DomovNaši krajiNa cesti v Šmarje kmalu počasneje in bolj varno

Na cesti v Šmarje kmalu počasneje in bolj varno

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Neprilagojena hitrost je na slovenskih cestah, še zlasti na lokalnih, ki so v prometnih konicah med najbolj obremenjenimi, eden glavnih dejavnikov prometnih nesreč. Tako je tudi na glavni cesti, ki pelje od Krožere proti Šmarjam, kjer je občina na pobudo krajanov in krajevne skupnosti že začela s postavljanjem dveh hitrostnih grbin za umirjanje prometa.

Prvi hitrostni plato bo urejen v spodnjem delu ceste, in sicer od gostilne Trije lovci do prvega ovinka proti Šmarjam, drugo hitrostno oviro pa bo občina zgradila v neposredni bližini športnega igrišča. V okviru naložbe, ki se bo sklenila konec tega tedna, bodo uredili tudi dva prehoda za pešce (na grbini), občina pa bo sanirala in preplastila tudi del dotrajanega pločnika ob prvi grbini.  

V času del bo vzpostavljen izmenični enosmerni prometni režim, urejen s semaforjem.

Občina se je urejanja dveh novih hitrostnih grbin na cesti za Šmarje lotila na pobudo tamkajšnjih krajanov.

Hitrostne grbine tudi na cesti za Sv. Anton

V teku je tudi ureditev dveh hitrostnih grbin na državni cesti za Sv. Anton, in sicer pri odcepih za Turke in Gregoriče. Naložba, ki jo izvaja Direkcija RS za infrastrukturo, predvideva tudi ureditev prehodov za pešce, ki bodo ustrezno osvetljeni, sanirali pa bodo tudi pločnik. Dela bodo prispevala k večji prometni varnosti, sklenila pa se bodo v naslednjih dneh.