DomovNaši krajiNa Ekonomsko-poslovni šoli Koper izpeljan nov program športnega menedžmenta

Na Ekonomsko-poslovni šoli Koper izpeljan nov program športnega menedžmenta

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Na Srednji ekonomsko-poslovni šoli Koper so 15. in 16. septembra 2016 izpeljali praktični del novega programa športnega menedžmenta, ki ga za dijake 2. in 3. letnika ekonomske gimnazije v šolskem letu 2016/2017 prvič izvajajo v okviru odprtega kurikula (35 ur) pri predmetu športna vzgoja.

Dijaki so obiskali tovarno Elan v Begunjah. V Elanu, ki je najbolj znan slovenski proizvajalec športne opreme, so dijakom predstavili zgodovino znamke, športnih izdelkov ter lastniško strukturo tovarne. Vodja managementa tekmovalne ekipe skupine Elan je predstavil vrste trženje blagovne znamke Elan preko najboljših smučarjev v različnih disciplinah, ki uporabljajo Elanove smuči.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Po prihodu v Kranjsko Goro je vodja trženja v RTC Žičnice Kranjska Gora, ga. Klavdija Gomboc, dijakom predstavila vizijo centra in trženje objektov v poletnem in zimskem obdobju, sodelovanje s klubi, z organizacijskim odborom Pokala Vitranc v alpskem smučanju, s Smučarsko zvezo Slovenije ter z lokalno skupnostjo. Po predstavitvah so se dijaki s kolesi odpeljali na 9 km dolgo vožnjo v dolino pod Poncami, kjer so si ogledali Nordijski center Planica.

Direktor Nordijskega centra, g. Jure Žerjav, je dijakom najprej predstavil zgodovino smučarskih skokov, pri tem je seveda poudaril vlogo Stanka Bloudka in bratov Gorišek, ki so tvorno sodelovali pri nastajanju skakalnic “velikank”. Predstavil je vizijo trženja centra tako v zimskih (treningi in tekmovanja na skakalnicah in tekaških progah) kot tudi v ostalih mesecih (smučarska tekaška proga v poletnem času, vetrovnik, ZIPLINE – spust po jeklenici z vrha velikanke, skakalni muzej).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

V Nordijskem centru Planica so si dijaki ogledali vetrovnik, “poletno” zasneženo tekaško progo in se preizkusili na simulatorju smučarskih poletov. Z žičnico so se odpeljali na vrh letalnice bratov Gorišek oz. velikanke, kjer so uživali v razgledu in občudovali pogum adrenalina željnih junakov. Po ogledu so prikolesarili do prve picerije v Kranjski Gori, saj jih je lakota že malo preganjala, domov pa so se odpeljali polni novih znanj, vtisov in športnega duha. *