DomovNaši krajiNa letošnji Žogariji so bili otroci tudi dobrodelni

Na letošnji Žogariji so bili otroci tudi dobrodelni

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

V dvorani Arena Bonifika ja danes že tradicionalno potekala Žogarija, ki je združila osnovne šole in vrtce Mestne občine Koper. 

Otroke je pozdravil koprski podžupan Peter Bolčič, ki je vsem ekipam zaželel uspešen dan.

“Vesel sem, da se je zbralo toliko otrok. Šport je pomemben del našega življenja in upam, da se boste držali tudi fair playa, saj moramo biti do svojih sotekmovalcev in nasprotnikov vedno fer. Uživajte in preživite nepozaben dan,” je otroke pozdravil podžupan Peter Bolčič.

Podžupan Peter Bolčič in vodja projekta Žogarija Slavko Sakelšek. Foto: ekoper.si

Žogarija z dobrodelno noto

Žogarijo je obiskal tudi član nogometnega kluba FC Koper Senijad Ibričić, ki je otroke pozdravil, ti pa so ga sprejeli z navdušenjem. Šolarji so se danes preizkusili v spretnosti, štafetnih igrah, pevskih in plesnih nastopih ter nogometni tekmi 3na3. Manjkal ni niti kviz znanja, ki je tokrat potekal na temo zdrave prehrane, ločevanja odpadkov in zanimive knjige Frana Levstika Sončnica na rami, v kateri so zbrane pesmi za otroke.

Sodelovale so: Osnovna šola Koper, Osnovna šola dr. Aleš Bebler – Primož Hrvatini, Osnovna šola Dušana Bordona in Osnovna šola Šmarje. Poleg osnovnih šol so se Žogarije udeležili tudi nekateri koprski vrtci.

Vodja in pobudnik projekta Žogarija Slavko Sakelšek nam je zaupal, da ima prireditev tudi dobrodelno noto, saj so otroci in tudi njihovi učitelji in mentorji zbirali odpadni papir za fundacijo Pismo srca, ki že nekaj let pomaga mladim iz socialno ogroženih okolij.

S projektom fundacija Pismo srca že 12 let uspešno spodbuja in organizira akcije zbiranja starega papirja, v katerih sodelujejo predvsem vzgojno-izobraževalne ustanove.  Pridobljena sredstva nato namenijo štipendiranju mladih iz socialno ogroženih okolij. *