DomovNaši krajiNa potniškem terminalu je spet pestro

Na potniškem terminalu je spet pestro

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Koper danes gosti kar dve potniški ladji. Zgodaj zjutraj je k nam prvič priplula ladja Prinsendam, poleg nje pa nas je ponovno obiskala tudi koprska stalna gostja, potniška ladja Thomson Dream.

Danes bo dogajanje na ladji Thomson Dream še posebej razgibano, saj bo postala prizorišče vaje »Potniška ladja 2016«, v kateri bodo sodelovale javne službe za zaščito, reševanje in pomoč, gospodarske družbe ter regijske enote in službe civilne zaščite za obalno regijo. Namen vaje bo preveriti vodenje, operativno delovanje in sodelovanje sil za zaščito, reševanje in pomoč pri reševanju ob večji nesreči na potniški ladji, ki je na privezu v koprski luki.

thomson1
Izvedba vaje “Potniška ladja 2016” v polnem teku. Foto: ekoper.si

Thomson Dream, ki je k nam priplula s Krfa, svojo pot pa bo v poznih večernih urah nadaljevala proti Benetkam, je v Koper pripeljala približno 1500 potnikov in 600 članov posadke.

Potniška ladja Prinsendam priznanega ladjarja Holland America Cruise Line pa je danes v našem mestu prvič, zato jo bodo pozdravili tudi predstavniki Mestne občine Koper in Luke Koper.

Ladja Prinsendam slovi po svoji ekskluzivnosti, saj kljub temu, da je dolga kar 200 metrov, na svoj krov sprejme le nekaj več kot 800 potnikov, ki med križarjenjem lahko uživajo v elegantnem in stilsko dovršenem okolju. Ladja je v Koper priplula iz Benetk, svojo pot pa bo pozno popoldan nadaljevala proti italijanski Raveni.

Koper bo potniške ladje ta mesec gostil še v torek, 18. oktobra, četrtek, 20. oktobra, ter v soboto in nedeljo, 29. in 30. oktobra. Leto 2016 s 70 prihodi potniških ladij v Koper in z okoli 77.000 potniki velja za najuspešnejše leto po letu 2011, ki je bilo z 78 prihodi in skoraj 110.000 turisti rekordno. *