DomovNaši krajiNa Škofijah položene prve kanalizacijske cevi

Na Škofijah položene prve kanalizacijske cevi

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

 »Kanalizacijo bomo pričeli graditi letos,« so bile obljube župana Mestne občine Koper Borisa Popoviča, ko se je junija udeležil delnega zbora krajanov na Škofijah. Gradnja prve etape druge faze sekundarnega kanalizacijskega omrežja na območju II. Škofij je že v polnem teku.

V septembru se je pričela gradnja kanalizacije na Zgornjih Škofijah, že včeraj pa so bile položene prve kanalizacijske cevi. Zaradi del je cesta od cerkve na Zg. Škofijah pa vse do do Vaške hiše zaprta. Urejen je obvoz, poleg tega pa so na Mestni občini Koper poskrbeli tudi za ureditev začasnega parkirišča pod ekološkim otokom pri cerkvi. Prav tako se nadaljuje urejanje meteornih voda.

Dela, ki predstavljajo nadaljevanje že izpeljanih naložb v komunalno infrastrukturo na območju Škofij, bodo predvidoma trajala do julija 2018, ocenjena vrednost celotne naložbe pa znaša dobrih 1,4 milijona evrov. Občina bo v tej fazi zgradila 840,67 metrov fekalne kanalizacije na območju II. Škofij, s pripadajočo infrastrukturo, ki bodo priključeni na obstoječi zbirni fekalni kanal, in 802,06 metrov meteorne kanalizacije ter 52 hišnih priključkov. V okviru naložbe pa bo rekonstruirala tudi 1.083 metrov obstoječega vodovodnega omrežja.

Zadovoljni krajani so na fcebook spletni strani Vaška skupnost Zgornje Škofije med drugim zapisali: »Gradnja kanalizacije na Zg. Škofijah poteka po načrtu. /…/ Podpisane so vse pogodbe in oddane na Mestni občini Koper, kamor tudi pripadajo. Do konca del nas čaka še mnogo, mnogo potrpljenja, toda pripravljeni smo, saj to je to, kar smo potrebovali.«