Na Škofijah ponovno zahtevali odstop predsednika KS

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Predsednik KS Škofije Edmond Gašpar je v izjavi za današnje Primorske novice Civilno iniciativo Škofije obtožil, da zlorablja zgodbo o nastanitvi beguncev za politikantske namene, ker ga želi na vsak način odstraniti. “Lahko odstopim sam, pa ne bom. Tega užitka ne dam nikomur. Nisem ne dolžen ne kriv,“ je še povedal Gašpar. Kot da ne bi bilo ozračje na Škofijah že dovolj naelektreno, je Gašpar dodal, da sta „dva simpatizerja oziroma podpornika koprskega župana Borisa Popoviča podala takšen predlog, vendar ju ostali niso podprli”. Nadaljeval je z besedami, da je “to žalostna zgodba sejanja razdora v KS pod pretvezo beguncev, v resnici pa gre za običajno politikantstvo“.

Predsednik KS Škofije Edmond Gašpar svojega statusa ne gradi na rezultatih, temveč na zarotniških obtožbah koprskega župana Borisa Popoviča. Foto: arhiv

Trditve za stotine podpisnikov peticije proti vzpostavitvi integracijskega centra v središču Škofij, kot ga je predstavilo notranje ministrstvo, niso samo neresnične, temveč tudi zlonamerne in žaljive. Za izmišljenimi obtožbami o politikanstvu, ki letijo na koprskega župana Borisa Popoviča, Gašpar skriva popolnoma spodletel eksperiment vodenja Krajevne skupnosti Škofije, ki se zaradi njegovih lastnih težav s sodelovanjem in komunikacijo s krajani ter občinsko upravo razvija bistveno počasneje, kot bi se lahko.

Krajani so se tako za pomoč pri reševanju lokalnih težav pogosto prisiljeni obrniti neposredno na upravo Mestne občine Koper, saj se večina pobud ustavi v pisarni predsednika krajevne skupnosti, ki svojega statusa ne gradi na rezultatih, temveč na zarotniških obtožbah župana Popoviča.

Krajani Škofij so predsednika že trikrat pozvali k odstopu. Foto: arhiv

Krajani Škofij predsedniku Gašparju ne zaupajo!

Nezadovoljstvo nad delom Gašparja je v imenu 174 krajanov podpisnikov zahteve o odstopu predsednika KS Škofije predstavila Sabina Homjak. Trenutno mu ne zaupamo. Od novembra do zdaj smo ga krajani že trikrat pozvali, naj odstopi. Moti nas kar nekaj zadev, pri katerih predsednik “solira”. Med drugim smo izvedeli, da je na sodišče vložil tožbo, s katero KS zahteva lastninsko pravico na zadružnem domu, zapleta se pri vprašanju ambulante v kraju, sporni se nam zdijo tudi previsoki stroški za odvetniške storitve, je za Primorske novice povedala Sabina Homjak in tako razkrila, da je pravzaprav Edmond Gašpar tisti, ki v škodo krajanov zlorablja begunsko krizo za doseganje lastnih političnih interesov.

Predsednik Gašpar v škodo krajanov zlorablja begunsko krizo za doseganje lastnih političnih interesov. Vir: Primorske novice

Da je še vedno trdno na sedlu, Gašpar zelo rad poudari, ob tem pa ignorira voljo krajanov, kar se je sicer pokazalo že v času krize ob nameravani vzpostavitvi integracijskega centra. “Odstaviti me ne more ne civilna iniciativa ne zbor krajanov. O nezaupnici lahko izreka le svet KS,” ponosno pove Gašpar, ki računa na politično podporo in ne na podporo krajanov, ki naj bi jih predstavljal.