DomovNaši krajiOb dnevu spomina na mrtve brezplačen avtobusni prevoz do pokopališča Škocjan

Ob dnevu spomina na mrtve brezplačen avtobusni prevoz do pokopališča Škocjan

Naši krajiNoviceObvestila Preglej vse novice
Deli vsebino

Mestna občina Koper ob prihajajočem dnevu spomina na mrtve pričakuje povečano število obiskovalcev mestnega pokopališča Škocjan, zato bo letos spet omogočila brezplačen avtobusni prevoz do pokopališča. Za dodatno prometno razbremenitev okolice bo obiskovalcem med 30. oktobrom in 1. novembrom na voljo brezplačna uporaba parkirišča P+R ob avtobusni postaji na Kolodvorski cesti in javnega parkirišča pod deteljico na Ulici 15. maja.

V koprski občini bodo tudi letos z izvajalcem mestnega avtobusnega potniškega prometa, družbo Arriva, d. o. o., 31. oktobra in 1. novembra organizirali brezplačni avtobusni prevoz na pokopališče iz Semedele, Olma, Šalare, Markovca in središča Kopra. Vozni red avtobusov je na voljo na povezavi. Ob tem Mestna občina Koper obiskovalce prosi, da se na pokopališče odpravijo pravočasno in se tako izognejo zastojem.

Poleg okrepljenih linij avtobusnega prevoza bodo lahko obiskovalci pokopališča Škocjan od ponedeljka, 30. oktobra, do vključno srede, 1. novembra, svoje avtomobile brezplačno parkirali na bližnjem parkirišču P+R na Kolodvorski cesti ob glavni avtobusni postaji. Parkirišče je od pokopališča oddaljeno le nekaj korakov in dostopno skozi podhod Slavček. Brezplačno parkiranje bo omogočeno tudi na javnem parkirišču pod deteljico na Ulici 15. maja, ki je dostopno s cestnega priključka v neposredni bližini mosta čez strugo reke Badaševice.

Foto: MOK, Marjetica Koper