DomovNaši krajiObčanke in občani vabljeni k sooblikovanju prometne strategije

Občanke in občani vabljeni k sooblikovanju prometne strategije

Naši krajiNoviceObvestila Preglej vse novice
Deli vsebino

Mestna občina Koper si aktivno prizadeva za izboljšanje prometne infrastrukture in prometne varnosti. Za pridobitev čim širšega spektra mnenj in predlogov je občina v okviru priprave Občinske celostne prometne strategije (OCPS) objavila tudi anketo o stanju prometa in potovalnih navadah. Občanke in občani z izpolnjeno anketo sodelujete pri oblikovanju prihodnosti našega prometa in na interaktivnem zemljevidu označite problematične točke v prometu.

Anketni vprašalnik je dostopen tako v slovenščini (https://www.1ka.si/a/d0547554) kot italijanščini (https://www.1ka.si/a/d0547554?language=8). Občina je za še večje vključevanje javnosti pripravila tudi interaktivni zemljevid (canvis.app | a mapping platform.) za določanje problematičnih točk v prometu na območju občine, s čimer bo lažje prepoznala kritične točke in pripravila učinkovitejše rešitve, ki bodo izboljšale prometno varnost in dostopnost.

Povratne informacije občank in občanov bodo pripravljavcem OCPS pomagale pri določanju prioritetnih izzivov in ukrepov. Skupaj lahko ustvarimo varnejše in učinkovitejše prometno omrežje tako za prebivalce kot obiskovalce občine.

V okviru priprave OCPS je Mestna občina Koper s širšo delovno skupino že izvedla delavnico na temo vizije in ciljev, prav tako je organizirala javno razpravo za splošno javnost, kjer so bili določeni najpomembnejši cilji ter predstavljeni ključni izzivi za razvoj prometa v občini.

Foto: PNZ