DomovNaši krajiObčina bo sprejela zeleno politiko in pripravila posvet za ponudnike

Občina bo sprejela zeleno politiko in pripravila posvet za ponudnike

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Mestna občina Koper, ki je v začetku letošnjega leta izpolnila pogoje za sprejem v Zeleno shemo slovenskega turizma, bo ob Svetovnem dnevu okolja naredila še korak dlje v procesu pridobivanja certificiranega znaka Slovenia Green Destination.

Tako bo Mestna občina Koper prihodnji ponedeljek, 5. junija, ko obeležujemo Svetovni dan okolja, ob 17. uri v Pretorski palači podpisala listino Zelene politike občine, s katero se bo zavezala k trajnostnemu delovanju in nenehnemu prizadevanju za izboljšave, nato pa bodo pripravili še posvet, ki bo namenjen spodbujanju turističnih ponudnikov za pridobitev znaka Slovenija Green Accommodation.

Foto: arhiv ekoper.si

Omenjeni znak lahko pridobijo ponudniki turističnih nastanitev, če predhodno pridobijo enega od okoljskih znakov za ponudnike, ki jih priznava Slovenia Green. Kaj prinaša omenjeni znak in kako priti do njega, pa bo prav predmet in rdeča nit ponedeljkovega posveta, na katerem bodo predstavili tudi primere dobrih praks.

Vsi zainteresirani za udeležbo na posvetu lahko svojo udeležbo potrdijo do petka, 2. 6. 2017, na elektronski naslov zelenega koordinatorja: greendestination@koper.si ali po telefonu: 05 6646386 (Andreja Poklar).