Obeležili devet let Centra dnevnih aktivnosti za starejše občane Koper

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Zveza društev upokojencev Mestne občine Koper in Center dnevnih aktivnosti za starejše občane Koper sta včeraj obeležila 9. obletnico delovanja centra. Zbrane je ob tej priložnosti pozdravila podžupanja Mestne občine Koper Olga Franca.

Obletnico so uradno obeležili na popoldanski proslavi, kjer je zbrane nagovorila koprska podžupanja Olga Franca. Kot je povedala, Mestna občina Koper podpira delovanje Centra dnevnih aktivnosti in tako bo tudi v prihodnje: »Prepričana sem, da bomo z županom Alešem Bržanom v tem mandatu odprli še nekaj podobnih centrov na podeželju. Približati se krajanom, omogočiti enake možnosti v mestu in na podeželju, ustvarjati pogoje za prijetno starost, to so osnovni principi delovanja.« Ob tem jim je zaželela nadaljnjega razvoja in širitve z novimi dejavnostmi.

Foto: Božena Ambrozius

Center dnevnih aktivnosti za starejše občane Koper je sicer ob včerajšnjem praznovanju devete obletnice za svoje uporabnike pripravil vrsto aktivnosti. Med 9. in 12. uro so izdelovali darilne škatlice in morskega konjička iz perlic, udeležili so se joge za starejše, računalniške delavnice, limfne drenaže, šivanja, kegljanja, taroka, biljarda, vadbe z malimi žogami …