DomovNaši krajiOd stand up večerov do umika v naravo

Od stand up večerov do umika v naravo

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Ta konec tedna bodo v destinaciji Koper popestrili stand up večeri, gledališke predstave, posvet o oljkarstvu ter dan odprtih vrat Škocjanskega zatoka.

Kot napovedano, se je danes začel posvet na temo oljkarstva – Hlajevi dnevi, na katerem bodo strokovnjaki z različnih institucij, ki so povezane z oljkarstvom, iskali rešitve, priložnosti in potenciale za nadaljnji razvoj slovenskega oljkarstva. Posvet se bo v popoldanskih urah nadaljeval v Zadružnem domu Pobegi-Čežarji, kjer bo posvet tudi jutri popoldne, v soboto, 30. marca, pa bo v oljčniku družine Hlaj v Dekanih praktični prikaz rezi, ki ga bo izvedla Zadruga Olea Capris z.o.o..

Vsi zabave želji pa ste ta konec tedna vabljeni v Center mladih Koper, kjer se bo od petka do nedelje, ob 20. uri, odvil poseben cikel stand up večerov: EX YU komiki. V petek bosta nastopila Domagoj Pintarić in  Vlatko Štampar, v soboto Srdjan Olman, v nedeljo pa Pedja Bajović.

Ljubitelji gledališča ste ta konec tedna vabljeni tudi v Dekane in v Marezige, kjer bosta na programu gledališki predstavi Študentski dnevi. V Dekanih si boste predstavo v dvorani zadružnega doma lahko ogledali jutri, ob 20. uri, v Marezigah pa v nedeljo ob 19. uri. Predstava temelji na resničnih zgodbah in v ospredje postavlja prav neverjetne in humorne prigode študentov.

Ta vikend pa velja izkoristiti tudi za obisk Naravnega rezervata Škocjanski zatok, kjer v soboto, 30. marca, med od 8. in 17. uro prirejajo dan odprtih vrat. Tako boste lahko prisostvovali obročkanju ptic, s pomočjo strokovnjakov pobliže spoznali naravni rezervat, stopili v stik s kamarškimi konji, najmlajši pa se bodo lahko udeležili ustvarjalnih delavnic.

Foto: Jošt Gantar