DomovNaši krajiOdlična sezona potniških ladij in zadovoljni trgovci

Odlična sezona potniških ladij in zadovoljni trgovci

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Naši trgovci na račun petičnih gostov povečujejo svoj zaslužek. “Seveda se pozna pri zaslužku, naše izdelke pošiljamo celo v tujino. Kupci pri nas velikokrat kupijo cele komplete porcelana,” nam je zaupala Branka Šišljagič, zaposlena v trgovini Rogaška. Letos je Koper obiskalo več kot 50.000 potnikov, ki so odšli z željo, da se še vrnejo, saj so pri nas uživali ob odlični ponudbi turističnih delavcev in gostincev.

potniki2

“Potniki, ki obiščejo mestno jedro, se radi ustavijo pri nas. Zelo smo zadovoljni, saj se je zaslužek občutno izboljšal, odkar so potniške ladje redne obiskovalke Kopra,” je povedal Oran Durmiši iz slaščičarne Dehar.Obiskovalcem ponudimo nepozabno doživetjeKoprski turizem že 12 let temelji na obiskih potniških ladij. Ker gostje obiščejo tudi naše zaledje, si na Mestni občini Koper želijo, da bi razširili tudi tamkajšnjo ponudbo najrazličnejših storitev. K sodelovanju zato vabijo vse vinarje, kmete, različna društva, podjetnike, gostince …

Gostje si ob obisku želijo kulinaričnih doživetij, sprostitve, zabave in tudi spoznavanja novih krajev, zgodovine in kulture. Odlična ponudba Mestne občine Koper pusti nanje močan vtis, zato mnogi od njih obljubljajo, da se bodo še vrnili.

Lepotice, ki nas obiskujejo

Danes je pri nas privezana 181 metrov dolga luksuzna Sirena, ki gostom nudi več restavracij, igralnico, fitnes, center dobrega počutja, bazene in še veliko več. Do konca meseca se bo pri nas zasidralo še 8 lepotic. Najbolj pestro bo dogajanje 16., 17., in 18. 9., ko v Slovenijo prvič prideta kar dve potniški ladji, in sicer Crystal Symphony in Voyager.

Darja Radič, nekdanja ministrica za gospodarstvo: “Potniške ladje povzročajo logistične probleme.”Leta 2010 je takratna ministrica za gospodarstvo, Darja Radić, izjavila, da so potniške ladje za kraj, kamor prihajajo, kvečjemu velik problem: “Križarke so Dubrovnik skoraj uničile. Gostje na njih imajo celoten paket, nazaj na ladjo lahko odnesejo zelo malo stvari, množica, ki pride za nekaj ur na obalo, pa povzroča logistične probleme in lahko razvrednoti raven turističnega kraja. V preteklosti se je zgodila prevelika koncentracija okoli peščice podjetij in turizma, predvsem pa je izostalo ustvarjanje pogojev za razvoj podjetništva.” Na Mestni občini Koper smo ji dokazali, da njena trditev ne drži. Zadovoljstvo naših ponudnikov in rezultati potniškega turizma kažejo, kako kratkovidna je bila ministrica za gospodarstvo iz stranke Zares. *