Odprt je javni razpis za prodajne hiške in javne površine v Kopru

Naši krajiNoviceObvestilaTurizem Preglej vse novice
Deli vsebino

Vsi, ki vas zanima najem prodajnih hišk oziroma javnih površin v Kopru, se lahko do 3. februarja prijavite na občinski javni razpis.

Mestna občina Koper prek javnega razpisa išče najemnike prodajnih hišk na Semedelski cesti, Ukmarjevem trgu in Potniškem terminalu ter najemnike drugih delov javnih površin v Mestni občini Koper.

Za prodajne hiške se lahko prijavijo tisti, ki jih zanima prodaja znamk in razglednic, turističnih knjig, zgoščenk z istrsko in slovensko tradicionalno glasbo oziroma prodaja tipičnih spominkov in izdelkov domače obrti, okrasnega nakita domače obrti, keramičnih, glinenih in steklenih izdelkov ter prodaja umetnin. Prav tako se v hiškah lahko prodajajo majice, kape in drugi promocijski material Kopra oziroma Slovenije, pa tudi vino, olje, med, tartufi in drugi tipični istrski in slovenski izdelki oziroma druga dodatna, tudi gastronomska ponudba, ki pomeni pestrost izbire. Na drugih javnih površinah pa se obiskovalcem lahko oddajajo v najem štirikolesniki, skuterji, skiroji, kolesa in druga električna vozila oziroma druga turistična ponudba, ki pomeni popestritev turistične ponudbe Kopra, ter prodajni avtomati, ki so vsebinsko vezani na ponujanje turističnih vsebin (spominki, kovanci itd.).

Sicer bo ustreznost vsebine prijave ocenila komisija. Javni razpis je dostopen na občinski spletni strani www.koper.si oziroma tukaj, rok za prijavo na razpis je 3. februar. Za dodatne informacije se vsi zainteresirani lahko obrnejo na Mestno občino Koper na telefonsko številko 05/6646-216 ali na e-naslov: turizem@koper.si.