DomovNaši krajiOdprte prijave na Istrski kolesarski maraton

Odprte prijave na Istrski kolesarski maraton

Naši krajiNoviceProsti časŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

Odprte so prijave na deveti Istrski kolesarski maraton, ki ga bo 15. in 16. oktobra gostila Izola, tri razgibane trase pa bodo slovensko Istro povezale v športno-rekreacijskem duhu. Organizatorji ob tem pripravljajo tudi bogat spremljevalni program.

Kolesarske trase v dolžini 13, 44 in 77 kilometrov bodo speljane po razgibanem istrskem zaledju in so namenjene rekreativnim kolesarskim navdušencem, kljub temu pa med njimi ne manjka tekmovalnega duha, saj bodo tudi letos okronali kraljico in kralja vzpona.

13-kilometrska trasa nima zahtevnejših vzponov in je primerna tudi za kolesarje, ki niso posebej kondicijsko pripravljeni. Srednja trasa je namenjena rekreativcem, ki se želijo naužiti lepih panoram zalednih vasic, kraljevska razdalja pa je z več kot tisoč višinskimi metri pravi izziv tudi za najbolj pripravljene.

Že tradicionalna kolesarska prireditev povezuje vse istrske občine. Start in cilj maratona ter osrednji prireditveni prostor bo letos v Izoli.

Bogat spremljevalni program se bo v soboto pričel s kolesarskim festivalom, v okviru katerega se bodo lahko obiskovalci preizkusili na poligonih, obiskali številne tematske stojnice in se udeležili družinskega kolesarskega izleta. Kolesarski praznik se bo nadaljeval z gledališko predstavo za otroke in odrskim dogajanjem ter vrhuncem dneva – brezplačnim mini maratonom za najmlajše. Večer bo zaokrožil Beer festival v izvedbi izolskega Hangar bara.

Rekreativno nedeljo bosta spremljala glasbeni program in Istrska tržnica, na kateri se bodo predstavili lokalni ponudniki s podeželja, obiskovalci pa bodo imeli priložnost preizkusiti dobrote, ki jih ponuja bogata istrska kulinarika, in uživali v pestrem kulturnem dogajanju. Istrsko tržnico pripravljajo v sklopu projekta LAS Istre Oživimo podeželje, ki ga sofinancira iz Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja.

Istrski kolesarski maraton podpirajo vse štiri istrske občine ter številni pokrovitelji.

Več informacij najdete na spletni povezavi.

Foto: Istrski kolesarski maraton