Olja naših oljkarjev znova med najboljšimi

Naši krajiNoviceSlovenijaTurizem Preglej vse novice
Deli vsebino

Oljkarji slovenske Istre se lahko pohvalijo s številnimi priznanji in mednarodnimi uspehi, ki njihova oljčna olja uvrščajo v sam svetovni vrh. Tudi na letošnjem mednarodnem tekmovanju Sol d’Oro v Veroni so se zapisali na seznam najboljših. Najvišje priznanje v kategoriji oljkarjev z majhno količino pridelka Absolute Beginners je tako prejela zadruga Olea Capris.

Z zlato medaljo okronano ekstra deviško oljčno olje zadruge Olea Capris je sorta istrske belice, grignana, itrane in maurina. Gre sicer za drugo zlato medaljo, ki so jo prejeli slovenski oljkarji. Prva medalja je leta 2012 pristala v rokah Borisa Jenka, ki je zdaj eden od članov zadruge.  Strokovno komisijo sta prepričala tudi zmagovalec letošnjega natečaja za Županovo oljčno olje Arsen Jurinčič in drugi spremljevalec na letošnjem Županovem oljčnem olju Danjel Sabadin, ki sta prejela posebno nagrado v kategoriji.

Odlična priznanja in uvrstitve na državnih ter mednarodnih tekmovanjih so zagotovo dobra popotnica za nadaljnje delo naših oljkarjev.

Foto: Jaka Jeraša