Na Srednji šoli Izola je pod okriljem Turistične zveze Slovenije pred dnevi potekalo regijsko tekmovanje za Zlato kuhalnico. Tekmovanje je namenjeno učencem osnovnih šol od 6. do 9. razreda, vključuje pa pisni izdelek in pripravo določenih nacionalnih jedi.
Na tekmovanju je sodelovalo dvanajst osnovnih šol, ki so pri delu pokazale veliko znanja in spretnosti na področju kulinarike ter medsebojnega sodelovanja.
Organizatorji so letos predpisali pripravo tople predjedi funšterc, piščančje obare z žitnim vložkom in napitka na osnovi mešanic kavnih nadomestkov. Ob zaključku tekmovanja so tekmovalci jedi servirali, pripravili razstavno mizo ter jedi ob pogrinjku predstavili komisiji.
Osnovno šolo Koper so zastopale učenke Sofija Bulj, Nina Lonić, Maša Marchesan in Lia Mahmutović, ki so ob podpori in osvojenem znanju s strani vodje šolske kuhinje Marka Petrovića prepričale strogo komisijo in si prislužile zlato priznanje. Dekleta so se ob osvojitvi priznanja uvrstile na državno tekmovanje, ki bo novembra v Laškem.
Foto: OŠ Koper