DomovNaši krajiPametno mesto Koper in digitalne storitve po meri občank in občanov

Pametno mesto Koper in digitalne storitve po meri občank in občanov

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

PiNA skupaj z informacijsko točko Europe Direct Koper/Capodistria in v sodelovanju z Inštitutom za elektronsko participacijo (INePA) vabi na dogodek Pametno mesto Koper in digitalne storitve po meri občank in občanov (crowdsourcing). V okviru dogodka bo organizirana okrogla miza z delavnico pilotnega crowdsourcinga.

Namen okrogle mize je predstaviti in izmenjati poglede na spremembe v delovanju in upravljanju mest, ki jih prinašata razvoj interneta in mobilne tehnologije.

Foto: vmagroup.com

Okrogla miza bo v sredo, 29. marca 2017, ob 16. uri v Centru mladih Koper.

Priložnosti za Koprčanke in Koprčane

Digitalne storitve, aplikacije in inovativne oblike povezovanja ljudi, kot so sodelovalna ekonomija, pametne skupnosti in množično sodelovanje (crowdsourcing), prinašajo priložnosti za prebivalke in prebivalce Kopra ter okoliških vasi na področju izboljšanja mobilnosti, delovnih mest, zdravja, porabe virov in naslavljanja bivanjskih problemov. Pri tem bo za učinkovito delovanje pametnega mesta potrebno vzpostaviti ustrezno infrastrukturo, uporabniške veščine, varnost in zaupanje med deležniki ter spodbujati vključevanje občanov, še posebej mladih.

Program in ostale informacije o dogodku pa najdete TUKAJ. *