Pester zadnji konec tedna v letu

Naši krajiNoviceObvestila Preglej vse novice
Deli vsebino

Tudi zadnje decembrske dni se v Kopru obeta pester program z ustvarjalnimi delavnicami za najmlajše, kuharskimi delavnicami za sladkosnede ter bogat kulturno-zabavni program za vse okuse. Praznično bo tudi v zaledju.

Veselo decembrsko vzdušje se v koprski občini nadaljuje že danes. Ob 15. uri boste na trgu nasproti Uprave za pomorstvo v družbi društva Bržanija lahko spremljali pripravo sladice Sladka Bržanka, ob 20. uri pa bo v Taverni koncert Feel – Robbie Williams Tribute. Danes popoldne bo prijetno tudi v Dekanih, kjer bo ob 16.30 najprej otroška predstava plesno akrobatske in gledališke skupine Flip Piran z naslovom Zvezdica zaspanka, nakar bo najmlajše razveselil še prihod zadnjega od decembrskih dobrih mož – dedka Mraza.

Danes ob 15. uri vabljeni na trg nasproti Uprave za pomorstvo, kjer boste lahko v družbi društva Bržanija spremljali pripravo sladice Sladka Bržanka.

Sobotno dopoldne bo rezervirano za otroke, ki bodo lahko ob 10. uri na delavnici izdelovali novoletne voščilnice in si uro kasneje, ob 11. uri, ogledali predstavo Nagajiva snežinka. Ob 16. uri sledi še delavnica, na kateri se bodo naučili izdelovati lanterne, ob 17. uri pa tradicionalni pohod z lučkami po Kopru, štartno mesto je pri hiškah nasproti Uprave za pomorstvo. Ob 20. uri se začenja večerni program, ki ga bosta s svojim nastopom popestrili glasbeni legendi Tulio Furlanič in Marino Legovič.

Tradicionalni pohod z lučkami po Kopru bo v soboto, 28. decembra, ob 17. uri.

Praznična bo tudi nedelja, 29. decembra, ki bo dopoldne, ob 11. uri, postregla z otroško predstavo Snežna Vila in čarobne besede, zvečer pa še z nastopom društva Dobra volja Škofije ob 18. uri in Klape Solinar ob 19.30.

Vse do nedelje, 29. decembra, lahko obiščete tradicionalni božično-novoletni sejem na Carpacciovem trgu in na prazničnih stojnicah poiščete unikatno darilo za vaše najbližje. V soboto popoldne vabljeni tudi na božični sejem v Hišo kulture v Sv. Antonu, kjer bo ob 18. uri nastopil ženski pevski zbor Pristan.

Glede na trenutno vremensko napoved bo vreme sončno in hladno, kar je odlična novica za vse ljubitelje drsanja. Najlepše in največje drsališče tik ob morju bo tako danes in jutri obratovalo med 9. in 24. uro (zadnji vstop ob 23. uri), v nedeljo pa med 9. in 21. uro (zadnji vstop ob 20. uri).
Ta konec tedna ne zamudite niti video projekcije na Titovem trgu, ki jo predvajajo vsak dan med 17. in 22. uro na vsakih 30 minut.

Konec tedna bo pester predvsem za najmlajše, saj prinaša ustvarjalne delavnice, predstave, prihod dedka Mraza in seveda celodnevno drsanje tik ob morju.

Zapore prometa in dostopi za stanovalce

Sicer ob bogatem dogajanju velja opozoriti tudi na zapore prometa. Tako bo tudi ta konec tedna za promet zaprta Pristaniška ulica. Zapora bo veljala od 16. ure dalje, v času zapore bo stanovalcem mestnega jedra omogočen dostop po Kopališkem nabrežju, in sicer od potniškega terminala proti Ukmarjevemu trgu, vsem, ki do svojih domov dostopajo po Kidričevi ulici, pa bo omogočen prehod po Verdijevi ulici. V času zapor bo odprt tudi prehod po Petronijevi ulici.

Promet bodo usmerjali reditelji, ki bodo dostop omogočali zgolj stanovalcem, imetnikom dovolilnice za parkiranje v mestnem jedru.

Več o bogatem dogajanju na www.visitkoper.si in na Facebook strani Visit Koper