DomovNaši krajiPestro dogajanje, koncerti in zapore prometa

Pestro dogajanje, koncerti in zapore prometa

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

V Kopru bodo danes namenu predali tri izredno pomembne naložbe, pokrit olimpijski bazen, nov mestni park in športni center tik ob morju, ki jih bo ob 17. uri s prerezom traku uradno odprl prvi mož koprske občine Boris Popovič. Pestro pa bo tudi v večernih urah, ko bo na osrednjem mestnem trgu Čudolandija postregla s prvim od treh glasbenih večerov, ki se obetajo ta konec tedna – koncert skupine Mambo Kings in Osare revival. Dogajanje bodo spremljale tudi zapore prometa.

Danes, 16. novembra, bo vse do 2. ure zjutraj za promet povsem zaprta Piranska cesta, in sicer od krožišča pri tržnici do krožišča pri Semedelskem nadvozu. V času zapore bo dostop do parkirišča za tržnico nemoten, prav tako pa bo prek izvoza Semedela s hitre ceste normalno dostopati do Semedele in Markovca ter Žusterne.

Občina danes namenu predaja tri izredno pomembne naložbe, pokrit olimpijski bazen, nov mestni park in športni center tik ob morju.

Glede na to, da je Piranska cesta ena glavnih mestnih vpadnic, bo v času njene zapore dostop do starega mestnega jedra mogoč po Ljubljanski cesti oz. prek izvoza za center na hitri cesti, tisti, ki se peljejo iz smeri Hrvatinov in Ankarana pa se lahko v mesto pripeljejo tudi po Ankaranski vpadnici.

Ker v času prireditve pričakujejo povečano število obiskovalcev in posledično tudi povečan promet, občanke in občane prijazno naprošajo, da se od doma odpravijo pravočasno. Svoja vozila lahko parkirajo na različnih javnih parkiriščih: za tržnico, na parkirišču pri Zelenem parku, parkirišču pri stadionu Bonifika in balinarski dvorani, na parkirišču P+R v Semedeli in ob semedelskem mandraču. Ves konec tedna (16. – 18. 11.), pa bo med 9. in 24. uro mogoče brezplačno parkirati tudi na parkiriščih Park center Koper, Mercator Center II, Planet Koper.

V petek, soboto in nedeljo bo za promet povsem zaprta tudi Pristaniška ulica, in sicer od koprske tržnice do Ukmarjevega trga, med 17. in 23. uro.

Čudolandija vabi na pestro glasbeno in družabno dogajanje

Ta konec tedna Čudolandija obljublja tudi pestro glasbeno dogajanje – danes nas bodo na Titovem trgu od 19. ure dalje zabavali neutrudni Mambo kings & Osare revival, dan zatem, v soboto, 17. novembra, bo z nami domača Skupina Tequila in priljubljena ter energična hrvaška zvezdnica Danijela, v nedeljo pa sledi še nepozabni čarobni koncert hrvaškega pop zvezdnika Petra Graša & Žavbi Brothers.

Vstop na vse tri koncerte je brezplačen, poleg odlične glasbe, gostinske ponudbe in zabave pa vas bo zagotovo očarala tudi pravljična atmosfera Čudolandije.

Sicer pa na Čudolandiji nikoli ni dolgčas. Tako se boste lahko danes in jutri med 17. in 21. uro v koprski Taverni zabavali ob glasbi DJ Jana Vukeliča, predvidoma konec naslednjega tedna pa bo ob morju zaživelo tudi drsališče s spremljevalno ponudbo.

Ta konec tedna bodo svoja vrata odprle tudi hiške na Ukmarjevem trgu v parku Ikarus in na mandraču, kjer se boste lahko pogreli s kuhanim vinom, čajem in drugimi toplimi napitki oziroma se okrepčali s palačinkami in ostalimi dobrotami. Tako bo občudovanje tisočerih lučk Čudolandije še slajše.