DomovNaši krajiPočitniško varstvo na Osnovni šoli Koper

Počitniško varstvo na Osnovni šoli Koper

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Poletne počitnice so v polnem teku, zato je Osnovna šola Koper ob sofinanciranju Mestne občine Koper tudi letos poskrbela za poletno počitniško varstvo. Varstvo je organizirano od 26. junija do 26. julija in od 19. do 28. avgusta 2019, in sicer vsak dan od ponedeljka do petka med 7. in 16. uro. V tem času različni izvajalci programov otrokom nudijo pestro paleto dejavnosti.

Varstvo je namenjeno učencem od 1. do 5. razreda, ki obiskujejo osnovne šole v koprski občini, in otrokom iz drugih šol. Ob delnem sofinanciranju koprske občine znaša prispevek staršev učencev, ki obiskujejo osnovne šole v Mestni občini Koper, sedem evrov na dan oziroma 30 evrov na teden, za učence iz drugih občin pa 11 evrov na dan oziroma 50 evrov na teden. V prispevek je poleg varstva in prehrane (malica, kosilo in popoldanska malica) delno vštet tudi material.

V času varstva se v prostorih Osnovne šole Koper, na mestnem kopališču in izbranih izletnih točkah izvajajo različne dejavnosti pod vodstvom učiteljev ter drugih strokovnih delavcev. »Število otrok se iz tedna v teden spreminja, največ jih je bilo v drugem tednu počitniškega varstva, ko se ga je udeležilo 215 otrok,« je povedala vodja programa poletnega počitniškega varstva Nina Oberstar Horvat.

Čeprav so prijave v poletno varstvo potekale do 10. junija, so možne tudi naknadne prijave. Vsi, ki želite svojega otroka vključiti v počitniško varstvo, ga morate prijaviti na spletni povezavi.

Vse dodatne informacije in obvestila lahko najdete na spletni strani šole, v času varstva (med 7. in 16. uro) pa za nujna sporočila pokličite na telefonsko številko Osnovne šole Koper 041 617 834.