DomovNaši krajiPodelili so priznanja Fudokan Akademije Slovenije

Podelili so priznanja Fudokan Akademije Slovenije

Naši krajiNoviceŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

Koprsko Društvo Fudokan karate – DO Akademija Slovenija je minuli vikend s svečano podelitvijo letnih priznanj obeležilo dosežke svojih članov. Gre za eno vodilnih društev na področju borilnih športov v Sloveniji, ki že leta beleži vrhunske rezultate v različnih kategorijah.

Svečane prireditve v Šalari, v okviru katere so podelili velike in male plakete ter posebna priznanja v različnih kategorijah, se je udeležil tudi direktor Javnega zavoda za šport Mestne občine Koper Duško Madžarović in ob tej priložnosti podelil priznanja najboljšim. Lani so člani društva Fudokan, ki deluje pod okriljem treh mednarodnih federacij, skupaj osvojili 39 medalj. Osem na svetovnem prvenstvu, eno na evropskem prvenstvu, medtem ko so v različnih kategorijah na državni ravni osvojili 30 medalj.

Med posamezniki sta z največ osvojenimi uspehi izstopali Gloria Švetak in Kaja Dujmovič, ki se lahko pohvalita s skupno petimi odličji s svetovnega in evropskega prvenstva, Kristjan Kodrič, Luka Brsa in Vladimir Salamić so prejeli posebna priznanja, medtem, ko sta malo in veliko plaketo dobila Noe Dujmovič in Metod Rot.