DomovKulturaPoslovite se od leta 2017 s Silvestrskim sijajem

Poslovite se od leta 2017 s Silvestrskim sijajem

KulturaNaši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Ljubitelji kulture in gledališča bodo na svoj račun prišli tudi na silvestrovo. V koprskem gledališču se bodo namreč od leta 2017 poslovili z glasbeno-plesno predstavo Silvestrski sijaj.

Ta bo postregla z vrhunsko glasbeno zasedbo CelloArt, ki jo sestavljajo priznani violončelisti orkestra Slovenske filharmonije, s klasičnimi baletnimi in sodobnimi plesnimi koraki pa jih bodo pospremili solisti Baleta SNG Maribor v koreografiji Valentine Turcu.

Kulturno bogato dogajanje se v koprskem gledališču obeta tudi v januarju. Prva premierja, ki jo pripravljajo v letu 2018, je predstava Zadnje lune, v kateri se v glavni vlogi predstavi Boris Cavazza. “Z nami je ustanavljal to gledališče in ga pripeljal na neko raven, zaradi njega so ljudje prihajali sem in zato sem ponosna, da se je odločil, da bo zaokrožil svojih 50 let igranja ravno v Kopru in to s predstavo Zadnje lune,” je v pogovoru za časopis Mestne občine Koper povedala direktorica Gledališča Koper Katja Pegan.

Peganova je poleg tega nekaj besed namenila tudi vsebinam in programu, ki ga v koprskem gledališču pripravljajo za najmlajše: “To nam vzame veliko časa in energije, vendar je vredno truda. Izpostavila bi Festival Svetilnik, ki je v sedmih letih zrasel v enega osrednjih, celo najpomembnejših gledaliških festivalov – letos ga je tako v štirinajstih dneh obiskalo 7200 otrok, imeli smo 53 dogodkov. Festival je med drugim priča, da smo povezani in dobro sodelujemo tudi z osnovnimi šolami, ki so naši partnerji v tem projektu, saj se tudi sami vse bolj zavedajo, da je gledališče potrebno za normalen razvoj otrok, njihovega čustvovanja, mišljenja.” Svetilnik pa ni le festival, je tudi ime časopisa, za katerega Peganova pravi, da je projekt brez primere, v njem namreč sodeluje več javnih zavodov ne samo ene občine.Na ta projekt smo strašno ponosni, v februarju pa bo obeležil tudi svoje prvo desetletje“, še dodaja.

Smo pa ponosni tudi na naš dijaški abonma oziroma kar dva –  mislim, da smo eno redkih gledališč, v katerega se dijaki sami vpisujejo, individualno in po svoji volji. Za njih tako že drugo leto zapored pripravljamo poseben program, ki je malce bolj atraktiven,” še pojasnjuje Peganova in zaključuje “dvorana je polna, ne morem prodati niti enega dodatnega sedeža, kar me resnično navdaja z upanjem“.