Praznična preobleka Pretorske palače navdušila množico obiskovalcev

Naši krajiNoviceProsti časTurizem Preglej vse novice
Deli vsebino

S tradicionalnim prižigom praznične razsvetljave se je v petek, 29. novembra, v Kopru začela Fantazima v Čudolandiji, ki je osrednji Titov trg v osrčju mesta napolnila do zadnjega kotička.

V sodelovanju z Radiem Koper in Radiem Capris so ob spremljavi skupine Gedore za dobro vzdušje poskrbeli vrhunski primorski glasbeniki – Lea Sirk, Anika Horvat, Slavko Ivančić, Tulio Furlanič, Iztok Novak Easy, Žiga Rustja in Klapa Semikantá.

Mi smo se odpravili med množico ljudi in jih povprašali za mnenje o letošnji praznični preobleki mesta, ki ponuja kar nekaj vidnih novosti pri okrasitvi.

Tulio Furlanič: Koper je decembra iz leta v leto kot v pravljici. Menim, da je tako, kot mora biti v tem obdobju. Letos so se prav vsi potrudili, saj je okrasitev lepo povezala mesto iz vseh strani. Koper je v zadnjih letih zelo lep in privlačen, tako za domačine kot tuje obiskovalce. Tokrat ima z vsemi novostmi svojo atmosfero in svoj čar, nadgradnja projekta je vidna že z vložkom izrisane zgodbe na Pretorski palači.

Maja Lazar: Vsa osvetlitev je bolj umirjena, kot je bila v preteklih letih, in to me navdušuje. Ko sem se sprehodila po Pristaniški ulici in nato proti Titovemu trgu, sem imela občutek, da me vodi neka večna pot, ker so vse te lučke po ulicah nad nami. Všeč mi je, ker je bolj umirjeno in ni toliko ekscesno. Lepo je.

Predrag Tomič: Samo po sebi je zanimivo, igrivo in bistro, a malo prekratko. Lahko bi trajalo malo dlje. Škoda, da nismo izkoristili več časa že v novembru.

Lea Sirk: Za natančno analizo razsvetljave si bom vzela več časa in si en decembrski večer skupaj z družino bolj natančno ogledala mesto. Prvi vtis je pozitiven, saj je res lepo. Osrednji koprski trg je s projekcijo na Pretorski palači dobil še dodatno noto, ki so jo številni na prižigu lučk pozdravili z navdušenjem. Tudi zame je bil prvi očesni stik z novo praznično pridobitvijo nekaj posebnega. Ko se človek ustavi na trgu, se ozre v nebo in si pogleda vse to, v tej mreži luči lahko vidi, kar želi, in se počuti realno svobodnega.

Alenka Krivec: Letošnja okrasitev se mi zdi super v primerjavi z minulimi leti, ko je bilo preveč kičasto. Tokrat je bolj umirjena, za njo je praznična, barvita, bleščeče se lesketajoča zgodba. Vse je zelo zanimivo, še posebej projekcija na Pretorski palači, ki je zelo lepa in posebna.

Nika Gregorič: Priznam, da je letos vse zelo okusno okrašeno. Okrasitev se med sabo povezuje in ima zgodbo, ki bi jo sama orisala kot praznično pravljico. Izpostavila bi igro luči oziroma projekcijo na Pretorski plači, ki nas je z otroki popolnoma fascinirala. Organizatorji in izvajalci si za okusno in lepo okrasitev mesta zaslužijo vse pohvale.

 Manca Hribovšek: Glede na to, da delam v središču mesta, je tako decembrsko vzdušje za nas res nekaj posebnega. Okrasitev je praznična, posebej mi je všeč mapping na Pretorski palači, ker je nekaj novega. Česa takega do zdaj v našem mestu ni bilo, ravno zato to daje celotni okrasitvi Kopra dodatno »češnjico« na torti letošnjega prazničnega dogajanja.

 

Bogato dogajanje Fantazime v Čudolandiji se bo nadaljevalo danes. Ob 18. uri nas čaka nastop mešanega pevskega zbora Maestral, ob 19.30 pa mešanega pevskega zbora Brnistra.