DomovNaši krajiPred nami je Istrski maraton, z njim pa povezane zapore prometa

Pred nami je Istrski maraton, z njim pa povezane zapore prometa

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Istra bo 13. in 14. aprila znova prizorišče Istrskega maratona. V nedeljo, 14. aprila, bodo zaradi prireditve v Kopru zapore prometa.

V soboto in nedeljo, 13. in 14. aprila, bo slovenska Istra prizorišče Luka Koper 6. Istrskega maratona. Za zagotavljanje varnosti tekačev bodo morali v času prireditve, v nedeljo, 14. aprila, med 7. in 18. uro, nekatere cestne odseke in poti v piranski, izolski in koprski občini popolnoma zapreti.

Popolne zapore cest v Mestni občini Koper:

  • Istrska cesta (obalna cesta), pešpot ob morju (stara Parencana) od Žusterne do Rude v Izoli: od 10.15 do 13.20 ure.
  • Semedelska cesta, kolesarska steza in pešpot od Semedelske ceste do Žusterne: od 10.30 do 12.30 ure.
  • Pristaniška ulica, od krožišča pri tržnici do Ukmarjevega trga: od 10. do 12. ure.
  • Kolesarska pot in pešpot Kopališkega nabrežja, od Ukmarjevega trga do križišča z Vojkovim nabrežjem: od 10.30 do 12.50.
  • Vojkovo nabrežje, Pristaniška ulica do krožišča pri tržnici, Piranska cesta v smeri Semedela do krožišča z Istrsko cesto: od 10.30 do 12.50.
  • Cesta Zore Perello Godina (polovica ceste v smeri stadion proti tržnici): od 10.30 do 12.50.
  • Ljubljanska ulica, od krožišča pri Prešernovem trgu do krožišča pri banki Intesa Sanpaolo: od 10.30 do 12.50.
  • Istrska cesta (obalna cesta) od krožišča s Piransko cesto, skozi Žusterno, do podvoza Ruda v Izoli (kolesarska steza, pešpot in enosmerna cesta): od 10.30 do 13.20.

Organizatorji prireditve – Društvo Istrski maraton se zaradi morebitnih nevšečnosti, ki bi vam jih utegnile povzročiti zapore,  že vnaprej opravičujejo.

Obenem vabijo, da se na prireditvi pridružite bodisi kot tekači bodisi kot gledalci in podporniki ob progi. Rekreativnim tekačem, med katerimi bodo tudi številni Istrani, takšna podpora namreč zelo pomaga pri premagovanju naporov in se je vsakič znova zelo razveselijo.

Podrobnejše informacije o prireditvi najdete na spletni strani www.istrski-maraton.si, morebitna vprašanja pa lahko naslovite na e-naslov: info@istrski-maraton.si.