DomovNaši krajiPredstavitve slovenskih makro destinacij na italijanskem trgu

Predstavitve slovenskih makro destinacij na italijanskem trgu

Naši krajiNoviceTurizem Preglej vse novice
Deli vsebino

Predstavništvo STO v Milanu je skupaj s slovenskimi partnerji pripravilo serijo manjših dogodkov, namenjenih predstavnikom turističnih agencij in organizatorjev potovanj. Predstavitve v Benetkah se je v sklopu promocije Združenja zgodovinskih mest Slovenije in destinacije Koper na italijanskem trgu udeležil tudi predstavnik Zavoda za mladino, kulturo in turizem Koper. 

Tako je izbranim predstavnikom turističnih agencij in organizatorjev potovanj iz severne Italije vodja predstavništva Slovenske turistične organizacije (STO) v Italiji Aljoša Ota skupaj s slovenskimi partnerji predstavil makro destinacije Slovenije. Prva predstavitev je bila v Padovi, nato pa še v Benetkah. Slednje se je udeležil tudi predstavnik Zavoda za mladino, kulturo in turizem Peter Žudić, ki je predstavil Združenje zgodovinskih mest Slovenije in tukajšnjo turistično ponudbo, s poudarkom na trajnostni zavezi slovenskega turizma.

Spodbudna novica je, da so predstavniki turističnih agencij in organizatorjev potovanj iz Italije izkazali velik interes za sodelovanje s slovenskimi ponudniki. Dejstvo je, da si italijanski turistični agenti želijo ponovno zagnati turistična potovanja in v ospredje postaviti butična in personalizirana potovanja, kjer je varnost potnikov na prvem mestu.

Obe predstavitvi sta potekali v sklopu povečanih aktivnosti promocije na italijanskem trgu, glavni dogodek Slovenia Business Date z Italijo pa bo jutri, 29. septembra potekal virtualno. Promocija makro destinacij se bo nadaljevala še s predstavitvami v Trstu in v Veroni.