DomovNaši krajiPreklic odsvetovanja kopanja tudi v otroškem bazenu kopališča Žusterna

Preklic odsvetovanja kopanja tudi v otroškem bazenu kopališča Žusterna

Naši krajiNoviceObvestila Preglej vse novice
Deli vsebino

Kopališče v Žusterni je znova v celoti primerno za kopanje. Nacionalni inštitut za javno zdravje namreč sporoča, da so rezultati zadnjih štirih laboratorijskih preizkušanj kopalne vode pred otroškim kopališčem skladni s smernimi vrednostmi NIJZ, zato preklicujejo odsvetovanje kopanja v otroškem bazenu, kjer so minuli konec tedna zaradi previdnostnih razlogov še odsvetovali kopanje. Kljub vsemu pa velja prepoved kopanja v iztočnem kanalu.

Ob tem predlagajo še, naj upravljavec kopališča, Javni zavod za šport MOK, mejo kopališča premakne štiri metre od leve stranice kopalnega bazena za otroke, še naprej izvaja olfaktorno in vizualno kontrolo kopališča ter poskrbi za redno čiščenje nanesene trave in ostalih odpadkov na kopališču, plaži in v kanalu pod cesto. Še naprej se bo vsak drugi dan vzorčila in analizirala kopalna voda na iztoku meteornega kanala v morje ter v otroškem bazenu.

Marjetica Koper ob tem sporoča, da je pregledala kanalizacijski vod, kjer ni zaznala nobenih napak. Predvidoma v roku enega tedna pa bodo zaključili tudi s pregledom sistema meteornih vod.