DomovNaši krajiPREVERJANJE ZNANJA: Koprski prostovoljni bolničarji odnesli zlato in srebro

PREVERJANJE ZNANJA: Koprski prostovoljni bolničarji odnesli zlato in srebro

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Minuli vikend je v Marezigah potekalo Regijsko preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa, kjer so sodelovale tudi ekipe iz Obalne in Severnoprimorske regije. Ekipi koprskega območnega združenja Rdečega križa sta zasedli prvo in drugo mesto.

Da so prostovoljni bolničarji dobro pripravljeni, so dokazali tudi z rezultati na regijskem preverjanju usposobljenosti, kjer so ekipe RKS – Območnega združenja Koper zasedle zavidljiva mesta. Ekipa Flajšter je tako zasedla prvo mesto, ekipa Koper je bila druga, bron pa je šel ekipi RKS OZ Nova Gorica II.

Preverjanje znanja ob simulacijah nesreč

Preverjanja se je udeležilo osem ekip. Dve ekipi iz Kopra in šest ekip iz Severnoprimorske regije – Nove Gorice, Ajdovščine in Idrije. Preverjanje je bilo izvedeno na območju Krajevne skupnosti Marezige, na lokacijah štirih delovnih mest, kjer so se bolničarji preizkusili v znanju v reševalnih aktivnostih, kot bi dejansko potekale ob naravnih in drugih nesrečah.

“Priprave na preverjanje so potekale skozi celo leto, z izvedbo različnih vaj in usposabljanj. Člani ekip prostovoljnih bolničarjev so v usposabljanje vložili veliko truda, saj jih pri njihovih aktivnostih vodi in spodbuja notranji vzgib k nudenju pomoči potrebnim, so sporočili iz RKS OZ Koper.

Prav ekipa Flajšter se bo letos že peto leto zapored udeležila državnega preverjanja usposobljenosti ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa, ki bo potekalo v soboto, 6. oktobra v Postojni. Na preverjanju bo sodelovalo 14 ekip, in sicer 13 ekip, ki so na regijskih preverjanjih zasedle prvo mesto in najboljša drugouvrščena ekipa na regijskih preverjanjih.