PRIMORSKI DERBI: Bronx Škofije v boju za tretje mesto

Naši krajiŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

Četudi se ni uspel uvrstiti v veliki finale, je najboljši obalni malonogometni klub Bronx Škofije pred velikim uspehom. V domači dvorani bodo danes ob 20. uri za končno tretje mesto lovili minimalni zaostanek iz Kobarida.

Kljub veliki želji in dobrim predstavam na igrišču se nobeni od primorskih ekip ni uspelo uvrstiti v veliki finale letošnjega prvenstva v futsalu. Tam bosta zasluženo nastopili ekipi Maribora in Litije. Gre za tako rekoč profesionalni ekipi, sestavljeni iz vrste slovenskih reprezentantov in dodatno okrepljeni z vrhunskimi igralci in trenerji iz tujine. Tega nivoja ostale ekipe v ligi predvsem iz finančnih razlogov ne morejo doseči.

Pomerili se bodo s primorskim Oplastom iz Kobarida

Trenutno je tretje mesto največ, kar lahko dosežejo ostale ekipe, zato smo lahko izredno veseli, da je ena od teh ekip tudi škofijski Bronx. Pot do najbrž najboljše uvrstitve v letošnjem prvenstvu med vsemi obalnimi ekipami, ki tekmujejo v prvi ligi, pa bo vse prej kot lahka. Dvoboji s primorskim rivalom iz Kobarida so vedno vroči in izenačeni, kar je pokazala že prva tekma v Posočju, na kateri so domači slavili z izidom 3 : 2.

Foto: Bronx Škofije

Bronx zato potrebuje vsaj minimalno zmago, ki so jo ob podpori zveste publike zagotovo sposobni doseči. Domača ekipa si na zaključni tekmi za letošnje predstave zasluži spodbudo polne dvorane. Ne glede na končni izid pa bo po srečanju zelo slovesno. Poleg podelitve pokalov in medalj obema ekipama bo domača ekipa prejela še dve nagradi med posamezniki. Slaven Radiškovič (člani) in Marko Žabič (starejši dečki) sta bila namreč najboljša strelca v svojih kategorijah.

Tekma škofijskega Bronxa in kobariškega Oplasta bo v športni dvorani Burja na Škofijah v petek, 28. aprila, ob 20. uri.