DomovNaši krajiPRISOJE: Krajani se bodo lahko hladili z vodo iz novega pitnika

PRISOJE: Krajani se bodo lahko hladili z vodo iz novega pitnika

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Pred časom so se v Prisojah razveselili dveh igrišč, ki sta po pričanjih krajanov res odlična pridobitev. Tokrat pa so bogatejši še za pitnik za vodo. Poleg tega je Mestna občina Koper ob igriščih uredila tudi del med tribunami in igriščem, kjer je bila prej zemlja.

Že danes bo torej postavljen pitnik za vodo ob prenovljenem igrišču pod večstanovanjskimi stolpiči v Prisojah.

Naj spomnimo, da je bilo lani ob prenovi igrišča na novo urejeno še dodatno manjše otroško igrišče, ki je nekoliko bližje blokom. Spodnje igrišče je bilo ograjeno, postavljeni so bili koši in urejena je bila talna signalizacija.

Otroški smeh, igra in praznovanje rojstnih dni

Po besedah krajanke Laure Filipčič sta igrišči vsak dan polni, ob lepih dnevih pa starši tam celo praznujejo rojstne dneve otrok.

Otroci se končno igrajo zunaj, vesela sem, da smo jih uspeli spraviti stran od računalnikov na igrišče. Nekateri tam celo praznujejo rojstni dan. Res smo veseli teh igrišč,” nam je pred časom zaupala Laura Filipčič.

Dodan pitnik ob tem prostoru, bo vsekakor dobrodošla pridobitev predvsem za otroke, ki bodo poletne počitnice brezskrbno uživali na igrišču. Mestna občina Koper je tako torej poskrbela, da bodo imeli svežo vodo vedno na razpolago.

Gradbena in vodovodno instalacijska dela gredo proti koncu, če bo šlo vse po načrtih, bo pitna voda iz pipe tekla že v naslednjih dnevih.

Pitnik pa ne bo edina novost na igrišču, saj so včeraj zaključili z ureditvijo problematičnega dela med betonskimi tribunami in igriščem. Ta površina je bila iz zemlje, ki se je ob vsakem dežju spremenila v blato in tako otežila uporabo območja ter zamazala igralno površino. Danes je težava odpravljena, saj so na ta del postavili betonsko ploščad. David Lonić, krajan Prisoj je celo pripravil video, kjer lahko vidimo kako sta omenjeni igrišči nastajali.