DomovNaši krajiPristaniški dan tokrat na temo varovanja morja

Pristaniški dan tokrat na temo varovanja morja

Naši krajiProsti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Vsi, ki bi radi pobliže spoznali koprsko pristanišče, vabljeni na Pristaniški dan, ki bo v soboto, 18. maja.

Brezplačni vodeni ogledi pristanišča z avtobusi, vlakcem, turistično ladjico in kolesi bodo v soboto, 18. maja, od 9. do 17. ure spet na voljo vsem obiskovalcem Pristaniškega dne. Pristaniško dogajanje se bo za en dan naselilo na Ukmarjev trg, dogodek pa bo spremljal bogat in zanimiv program za odrasle in otroke čez cel dan.

Luka Koper enkrat na leto vrata pristanišča odpre za širšo javnost, da bi edino slovensko tovorno pristanišče lahko spoznalo čim več ljudi. Tudi letos bo poleg vodenih ogledov na voljo pestro dogajanje. Otroci in odrasli bodo poleg spoznavanja poučnih vsebin na temo varovanja morja lahko premagovali ovire na zabavnem gibalnem poligonu, izvajali zanimive fizikalne eksperimente, na voljo bodo tudi poslikava obraza, ustvarjalna delavnica in še kaj.

Navihanost in zabavo bodo dogodku tudi letos trikrat vdihnili umetniki uličnega gledališča, ki pripravljajo bolj umirjeno predstavo za najmlajše. Vsak obiskovalec bo poleg lepih vtisov lahko odnesel svojo ekskluzivno fotografijo z dogodka, domov pa poslal priložnostno luško razglednico.

Nepozabno bo, ne zamudite!

Ogledi pristanišča so brezplačni, toda POZOR – tokrat so za vse oglede obvezne prijave.

Več informacij o dogodku in prijave: www.zivetispristaniscem.si