Prostovoljno gasilsko društvo Dol obeležuje 30 let delovanja

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Prostovoljno gasilsko društvo Dol letos obeležuje 30. obletnico delovanja. Ob tej priložnosti jih je na včerajšnjem praznovanju pozdravila podžupanja Mestne občine Koper Jasna Softić, ki je poveljniku PGD Dol Urošu Šavronu predala ključe novega gasilskega vozila za prevoz moštva.

Prostovoljno gasilsko društvo Dol je bilo ustanovljeno leta 1989 in deluje na najbolj požarno ogroženem območju Mestne občine Koper. Vsako leto, še zlasti v sušnih obdobjih, beležijo požare ob železniški progi, letos je bila njihova pomoč neprecenljiva tudi pri železniški nesreči ob iztirjenju vlada v predoru v Dolu pri Hrastovljah.

Včeraj, v soboto, 10. avgusta, jim je ob praznovanju njihovega jubileja podžupanja MOK Jasna Softić izročila priznanje Mestne občine Koper ob 30. obletnici delovanja, zagotavljanja požarne varnosti in vsestranskega udejstvovanja pri različnih aktivnostih v domačem kraju in okolici. Poleg tega je poveljniku PGD Dol Urošu Šavronu predala ključe novega gasilskega vozila za prevoz moštva. Mestna občina Koper je namreč sofinancirala vozilo, in sicer je za vozilo, vredno dobro 60 tisoč evrov, prispevala 40 tisoč evrov.