Rekordna dobrodelna akcija in rekordno leto za Radio Capris

Naši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Največja dobrodelna akcija Radia Capris na Obali se z današnjim dnem zaključuje. Poslušalci so letos v Hladilnik toplega srca prispevali več kot tri tone različnih prazničnih dobrot.

Praznična darila so tako ves mesec risala nasmehe na obraze otrok, ki živijo v pomanjkanju. Materialnim donacijam so dodali še rekordnih 21.000 evrov zbranih finančnih sredstev, ki bodo namenjena Zvezi prijateljev mladine Slovenija, ki bo družinam z Obale pomagala skozi vse leto.

Ekipa Radia Capris je akcijo sklenila z obiskom koprskih brezdomcev in jim namenila še zadnje prejete praznične donacije: »Tudi brezdomci si zaslužijo občutiti čar praznikov, zato smo se odločili, da akcijo letos sklenemo v njihovem dnevnem centru. Naša radijska ekipa je postala kar malo odvisna od tega, da razveseljuje ljudi in jim daje upanje,« ob zaključku akcije pravi odgovorni urednik Radia Capris Mitja Čehovin.

Letošnja akcija je bila posebna v vseh pogledih. Poleg zbranih finančnih donacij, ki so precej višje v primerjavi z lani, so v Caprisovem terenskem studiu predvsem med božičnimi prazniki beležili tolikšno gnečo, da so morali materialne donacije večkrat dnevno, pa tudi pozno zvečer, odvažati v zbirni center Društva prijateljev mladine Koper. »Odziv je tudi v letošnjem decembru neverjeten. Res hvala čisto vsakemu, ki je namenil čas oziroma donacijo tej lepi akciji Radia Capris. Material, ki so ga sprejeli na Društvu prijateljev mladine Koper, so že predali družinam v obliki prazničnih daril. Seveda pa bodo s svojim delom nadaljevali tudi po praznikih, ko bodo razdelili še preostale pakete pomoči družinam v stiski. Veseli nas, da smo v letošnjem letu presegli lanskoletna zbrana denarna sredstva. Neverjeten je seštevek denarnih donacij, ki so presegle vsa naša pričakovanja. Donatorjem, ki so v tej akciji spoznali pravo obliko pomoči in zaupanje v naše delo ter v delo domače radijske ekipe, gre iskrena zahvala, saj bomo z zbranim denarjem pomagali družinam, ki resnično potrebujejo pomoč,« je zadovoljna Breda Krašna, generalna sekretarka Zveze prijateljev mladine Slovenija.

Z akcijo Hladilnik toplega srca Radio Capris tako zaključuje najuspešnejšo radijsko sezono doslej. »Uradni podatki poslušanosti so nas tik pred koncem leta obdarili z največjim številom poslušalcev v zgodovini radia. Predvsem smo ponosni na dejstvo, da smo v letošnji dobrodelni akciji ponovno združili prebivalce vseh štirih občin, ki so po najboljših močeh pomagali ljudem iz lokalnega okolja, ki bi sicer praznike preživljali s cmokom v grlu. Obljubljamo, da bomo dobrodelni in povezovalni tudi v prihodnje,« zaključuje Mitja Čehovin.

Foto: Jaka Ivančič