DomovNaši krajiS Koprom vse do novega leta

S Koprom vse do novega leta

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Na koprski Čudolandiji tudi v zadnjih dneh letošnjega leta ne bo manjkalo zabave, gostinske ponudbe in drsanja dolgo v noč. Pestro bo tudi na podeželju občine.

Predbožični večer bodo v Kopru zaznamovale številne prireditve in dogodki. Na osrednjem mestnem trgu bo ob 17. uri otroška predstava Najlepše božične čarovnije, najmlajše pa bo s svojim obiskom razveselil tudi Božiček, ki bo otroke pospremil po Kidričevi ulici vse do Taverne, kjer se nahaja božično-novoletna tržnica. Ob 19. uri bodo na svoj račun prišli tudi ljubitelji glasbe, ki bodo lahko uživali v nastopu skupine ReRum.

Nocoj poleg tega ne zamudite drugega dela prireditve Čarobnost božiča na trgu, ki bo v Šmarjah od 18. ure dalje. Poleg družinske maše ob 19. uri in polnočnice ob 24. uri, vas bo na vaškem trgu ob 20. uri čakala tudi uprizoritev živih jaslic, pogreli se boste lahko s toplimi napitki in posladkali s fritulami in palačinkami. Nocojšnji predbožični večer lahko izkoristite tudi za drsanje na koprskih drsališčih, ki bosta odprti vse do druge ure zjutraj.

Na jutrišnji božični dan ste vabljeni v Lopar, kjer bo ob 11. uri Kulturna dediščina veselega decembra, ob 19. uri pa vabljeni na Titov trg, kjer bo nastopil Andrea Dilič.

V sredo, 26. decembra, bo praznično tako v Loparju kot tudi v Dekanih, kjer bo ob 10. uri otroška delavnica izdelave lampijončkov in ob 17. uri ogled jaslic z lampijončki, ob 15. pa se bo v vaški dvorani začela tradicionalna božično-novoletna briškolada.

V Kopru bo dan zaznamovala Zimska oživela ulica, v Sv. Antonu pa si ob 16.30 lahko ogledate žive jaslice. V dvorani OŠ Koper bo ob 19. uri tradicionalni božično-novoletni koncert Pihalnega orkestra Koper.

V četrtek, 27. decembra, nas v mestu znova čakajo Praznični popoldnevi, ki bodo ob 17. uri na Prešernovem trgu, ob 19. uri bo na Titovem trgu stand up z Erikom Tothom in Blažem Curkom, na Čevljarski pa Decembrski jazz v ulici.

Foto: Matia Ščukovt

V petek, 28. decembra, bo znova živahno v Dekanih, saj bo ob 16.30 v vaški dvorani predstava za otroke Čarovnik iz Oza in obisk dedka Mraza, ob 19. uri pa bo na Titovem trgu v Kopru nastopila klapa Semikanta`.

V soboto, 29. decembra, ne zamudite nastopa Infamous Love, ki bo na Titovem trgu ob 19. uri. 30. decembra pa bodo na svoj račun znova prišli najmlajši. V Taverni bo namreč ob 18. uri Otroško silvestrovanje s skupino Čuki in prihodom dedka Mraza. Tudi najdaljšo noč v letu bomo v Kopru letos preživeli v Taverni, kjer bo od 20. ure dalje glasbeni program s skupinami Lumberjack, Kingston in Buržuazija. Ljubitelji drsanja boste na koprskem drsališču tik ob morju lahko drsali pozno v noč, saj bo drsališče ob morju na silvestrovo obratovalo vse do 3. ure zjutraj.

Ob bogatem dogajanju velja opozoriti tudi na zapore prometa Pristaniške ulice, ta bo vse tri dni, 24., 25. in 26. decembra za promet zaprta med 16. in 23. uro, 27., 28., in 29. decembra, pa med 16. in 21. uro. Zapora prometa bo tudi 30. decembra, in sicer med odsekom pri koprski tržnici in Ukmarjevim trgom, predvidoma med 17. in 22. uro, 31. decembra pa med 22. uro in drugo uro zjutraj. Stanovalci z dovolilnicami, ki živijo v starem mestnem jedru, bodo lahko kljub zapori nemoteno dostopali do svojih domov.

Dolgčas ne bo niti na novega leta dan, ko bo ob 20. uri v Taverni koncert En big band-a.

Sicer pa lahko v Kopru vse do 1. januarja obiščete božično-novoletni sejem v Taverni oziroma na Carapacciovem trgu, kjer boste med 12. in 20. uro na prazničnih stojnicah lahko kupili različne rokodelske in kulinarične izdelke. Prav tako vas Koper vabi z nepozabno čarobno atmosfero Čudolandije – dežele čarobnih lučk, kjer lahko s sprehodom po mestu odkrivate različne svetlobne elemente. Ob koncih tedna si lahko omislite tudi voden ogled mesta oziroma Potep po Čudolandiji, kjer boste v praznični atmosferi v spremstvu vodiča pobliže spoznali mesto, ob tem pa izkoristili še eno doživetje – ogled koprskega Zvonika oziroma obisk drsališča na Titovem trgu ali tistega ob morju.

Več o prazničnem programu in ponudbi Čudolandije na www.cudolandija.si.