DomovNaši krajiS prazničnimi nakupi do brezplačnega drsanja

S prazničnimi nakupi do brezplačnega drsanja

Naši krajiProsti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Mestna občina Koper osnovnošolcem brezplačno drsanje omogoča že tretje leto zapored, sedaj pa lahko z nakupi v trgovinah v mestnem jedru Kopra do kupončka za brezplačno drsanje na Čudolandiji v Kopru pridejo prav vsi.   

Potem, ko je svoja vrata na veselje predvsem otrok in mladine odprlo veliko drsališče na ploščadi ob Upravi za pomorstvo v Kopru, je minuli petek zaživelo še drsališče na Titovem trgu. Na njem lahko drsate vse dni v tednu, in sicer od nedelje do četrtka med 10. in 20. uro, ob petkih in sobotah pa med 10. in 22. uro. Ob določenih prazničnih in predprazničnih dneh pa bo drsališče obratovalo po podaljšanem urniku.

Tudi letos je za drsanje treba odšteti simbolični 1 evro, prav tako vas 1 evro stane izposoja drsalk. Otroci do 6. leta starosti lahko v spremstvu odrasle osebe drsajo brezplačno. Sicer pa lahko brezplačno drsate tudi vsi tisti, ki boste decembra nakupovali v trgovinah v mestnem jedru, ki delujejo v sklopu zavoda Koper Otok. Z vsakim nakupom v vrednosti nad 20 evrov boste v izbranih trgovinah prejeli kupon za eno uro brezplačnega drsanja na Čudolandiji v Kopru. »Zavod Koper Otok je vedno pripravljen sodelovati pri oživljanju mestnega jedra, tudi zato smo se pridružili omenjeni akciji«, je povedal vodja Zavoda Koper Otok David Tomovski.

Potem, ko je svoja vrata na veselje predvsem otrok in mladine odprlo veliko drsališče na ploščadi ob Upravi za pomorstvo v Kopru, je minuli petek zaživelo še drsališče na Titovem trgu.

Sicer pa je Mestna občina tudi letos oziroma že tretje leto zapored osnovnim šolam v občini omogočila brezplačno drsanje na Titovem trgu v dopoldanskem času, šolam v zaledju občine pa financirala tudi brezplačen avtobusni prevoz do Kopra. Povabilu so se odzvale domala vse šole v Mestni občini Koper, tako se bo v drsanju tudi letos lahko preizkusilo več kot 1000 otrok pretežno druge triade.

V teh dneh se nadaljuje bogato vsakodnevno dogajanje Čudolandije. Tako se lahko danes ob 17. uri pridružite branju pravljic s knjigarno Libris na Titovem trgu, ob 19. uri pa lahko na trgu prisluhnete nastopu Pihalnega orkestra Sv. Anton. Jutri, v torek, 11. decembra, bo ob 17. uri na trgu nastop mešanega pevskega zbora Adriatic, ob 19. pa nastop Lovskega pevskega zbora Dekani. Jutri ob 17. uri bo veselo tudi na Prešernovem trgu, kjer se začenjajo Praznični popoldnevi v mestu. Gre za niz družabnih dogodkov, pravljičnih uric, uličnih koncertov in drugega dogajanja, v organizaciji Zavoda Koper Otok in knjigarne Libris, ki se bodo odvijali ob torkih in četrtkih na Prešernovem trgu, v Župančičevi ulici in v Čevljarski ulici. Jutri bo praznično tudi v Dekanih, kjer se z božično-novoletnim bazarjem učencev OŠ Dekani in božično-novoletnim koncertom OŠ Dekani začenja praznični december v Dekanih.

Več o dogajanju in ponudbi Čudolandije na www.cudolandija.si in Facebook strani Visit Koper.