S projektom FORTIS za krepitev čezmejne mobilnosti

Naši krajiNoviceObvestila Preglej vse novice
Deli vsebino

Mestna občina Koper se je marca pridružila enoletnemu projektu FORTIS z namenom izboljšanja čezmejnih storitev javnega prevoza in uskladitev postopkov uradov za promet.

Partnerji projekta FORTIS bodo razvili akcijski načrt za izboljšanje sistema javnega prevoza na čezmejnem območju in spodbujali dialog med javnimi upravami s ciljem vzajemnega poznavanja dela uradov za promet in postopkov registracije vozil.

V sklopu projekta bodo opredelili in izvedli pet poskusnih in inovativnih pilotnih akcij, s katerimi bodo dokazali učinkovitost predlaganih storitev. Namen je razširitev obstoječe avtobusne linije Koper–Milje in Koper–Trst, promocija integriranega avtobusnega prevoza med Italijo in Slovenijo z dodatnimi storitvami, kot je dnevna vozovnica za avtobus v Trstu in Ljubljani ali popusti na muzejske vstopnice, ter pomorska povezava na čezmejnem območju. V sodelovanju z glavnimi deležniki javnega prevoza na čezmejnem prostoru bodo sklenili sporazum o sodelovanju, ki bo zagotovil trajnost predlaganih storitev in njihovo morebitno uveljavitev.

Poleg navedenega bodo pristojni organi pridobili znanja o delu in postopkih lokalnih uradov za promet. Pridobljene informacije o registraciji vozil bodo zbrane v spletnem orodju, ki bo dostopno širši javnosti. Vzpostavljeno mreženje v okviru projekta FORTIS bodo deležniki v nadaljevanju še potrdili z dodatnim podpisom sporazuma o sodelovanju, ki se bo nadaljevalo še po koncu trajanja projektnih dejavnosti.