DomovNaši krajiSedmi velikonočni turnir Koper Cup navdušil

Sedmi velikonočni turnir Koper Cup navdušil

Naši krajiNoviceSlovenijaŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

Minule dni se je v slovenski Istri zbralo več kot 1200 mladih športnikov. Po treh letih so se v Koper namreč ponovno vrnili mladi rokometaši – mlajši od letnika 2006, ki so se pomerili na velikonočnem turnirju Koper cup 2023. Mlade rokometaše in organizatorje iz športne agencije Eurofest je na družabnem večeru v koprski Taverni pozdravila tudi podžupanja Jasna Softić.

Turnirja se je udeležilo 91 ekip iz šestih držav; Italije, Avstrije, Belgije, Slovaške, Hrvaške in Slovenije. Med petkom in nedeljo so se ekipe pomerjale na sedmih prizoriščih – dveh igriščih v Areni Bonifika, telovadnicah OŠ Koper, STŠ Koper in OŠ Antona Ukmarja, dvorani v Kraški in Livadah v Izoli ter v Modri dvorani na Kozini. Dekleta so tekmovala v petih, fantje pa v šestih starostnih kategorijah.

»Prireditev je potekala brez zapletov, pa čeprav je to ogromen logistični zalogaj, pripraviti toliko tekem v tako kratkem časovnem okviru. Tekme so bile razpršene po dvoranah na različnih lokacijah. Veliko truda je bilo potrebnega z usklajevanjem prevozov, pa čeprav je večina udeležencev navajena tudi po podobnih turnirjih po Evropi, da je to del tekmovanja in da se morajo prilagoditi in voziti okoli od prizorišča do prizorišča,« je po zaključenem turnirju povedal organizator Tone Barič in dodal: »Odličen obisk Koper cup-a je tudi napoved, da bo tudi na letošnjem Eurofestu 2023 v mesecu juliju veliko ekip. Počasi že zaključujemo prijave, saj so kapacitete skorajda zasedene.«

Več zanimivosti o letošnjem veikonočnem rokometnem turnirju Koper Cup na povezavi.

Foto: Koper Handball Cup